24.11.15

T, 3081. päev: ei meil ole aega kurve võtta II

Tänaste välisuudiste kokkuvõte:



Moraal on umbes selline, et kui aastakümneid on kombeks olnud aianurkadest otse läbi käia, viimasel ajal üha sagedamini, saab sellest juurdunud harjumus. Tavalistes läbikäigukohtades haugub eemalt koer, aga peremees teda kallale ei lase, mida võõras väga hästi teab ja ringi minema ei hakka.

Nu vot, aga nüüd jäi mujal teele ette samasugune aianurk, kus peremees lähenevale võõrale kõigepealt kümme korda hüüdis, et kui see aeda tuleb, laseb ta koera lahti, ja see tuli ja siis lõpuks laskiski. Ise tegi, ise tegi.

(Eesti lugeja teab asja võib-olla moonutatuna, sest vähemasti err.ee tõlkis Reutersi uudise, kuidas rakett tabas (hit) Vene lennukit juba Süüria kohal, et lennukit üleüldse lasti Süüria kohal. Nii juhtub, kui tõlkimisel midagi ei mõtle.)

* * *

Seljakoti rihm jääb bussis kahe istme vahele kinni, ei saa kotti kätte, sõidan peatuse edasi. Peatust remonditakse, just bussiukse kohal on ajutine teepiire (plastist, vett täis), hüppan sellest üle, muidu jääks veel peatuse võrra bussi. Siis üle poole kilomeetri tagasi keeletundi, on lumesadu, pime, külm.

No comments: