27.11.15

R, 3084. päev: kookospähkli needus

Kookospähkli needus vallandub hommikul ja kuigi sunnib mind viibima kemmergus ligi 40 minutit (nii et ma ei pääse postkontorisse), ei ole asi pooltki nii kole kui umbes 1994, mil ostsin huvi mõttes terve kookospähkli. Et mul selle avamiseks kohast vahendit (nt matšeetet või kirvest) ei old, avasin selle rauasaega, süües sedasi sisse ka mürki, millega oli puhitud karvast koort. Selle mõju avaldus viibega, päeval tööl, mil mitmesuguste surinatega kehas ja ebasümmeetriliste värisevate udulaikudega nägemisväljas hiilisin kilomeetrit töölt korterisse umbes tund aega ning tugevasti kartsin, et äkki jään pimedaks. Aga see läks ööga üle. (Hilisem lisandus: see oli hoopis muu seisund, haruldane visuaalefektidega, aga peavaluta migreen, mida hiljem on olnud veel kaks korda, kolmandal korral koos järgnenud põhjalike uuringutega.)

Päeval olen mõneti kõbusam, söömas. Õhtul olen nõnda kõbus, et kõnnin lausa 2½ km maksimarketi juurest mäest alla postkontorini, olen seal viiest, saan kätte kuus tähitud kirja teatripiletitega. (Ükspäev eelmine nädal leidsime, et hulgale huvitavatele teatrietendustele on piletid ostmata. Mõnele – näiteks Globe’i teatri Hamletile – oli saal välja müüdud, mõnele (menuooper aprillis) oli üksikuid vabu kohti, mõnele vähe rohkem. Juunis näiteks tuleb siia tantsuetendusega seesama lavastaja, kes oli lavastanud möödunud aastal nähtud Euroopa vanima ooperi (lavastuse märksõnadeks „lauljad tantsivad” ja „tantsud köögiviljadega”).) Huvitav moment on, kuidas kassa nr 2 teenindaja – kes 2006. aastal oli umbes kaks korda väiksem kui praegu – näeb mind ootamas, läheb tahatuppa, toob mu kuus kirja kassasse, mis mind teenindab.

Siis ilmutab kookospähkel end veel natuke.

Instant coffee on e k lahustuv kohv, eks ole. No aga täna seisab tekstis instant noodles ja tõlkes seega lahustuvad nuudlid. Kohvipuru lahustamisel saab tulemuseks kohvi, aga mille saab nuudlite lahustamisel?? (Jutt ikka lahustamisest, mitte suspendeerimisest ega emulgeerimisest.) No ikka mõelge, enne kui kirjutate, nagu õpetas teise lõpu Ants esimese lõpu omale.

No comments: