29.11.15

P, 3086. päev: uus vares

„Midsomeri mõrvade” 8. hooaja alguseks on hiljem sagedat võtet, et mõrvateade päästab inspektor Barnaby proua kokakunsti käest, olnud ainult miski kaks või kolm korda. Kuni 6. hooajani (õigemini 7. hooaja 1. jaoni) Barnaby abiliseks olnud seersant Gavin Troy näitleja oli parem kui seni märgatud – kui juhtute nägema, vaadake tema silmamängu! – ja järgmise seersandi, Dan Scotti näitleja mängib Barnaby näitleja järjekindlalt üle (mis võis olla ka põhjus, miks ta sarjast 8. hooaja järel ootamatult lahkus).

* * *

Töötan entsüklopeedilise teose putukate ja lindude osa läbi välimääraja abil ja mida ma näen: klassika Wer fliegt denn da? uues trükis on Euroopas juures uus vares!! Muidu Indias elav õuevares (Corvus splendens) on end asutanud pesitsema Rotterdami kanti.

Mis paneb mõtlema, et äkki oli septembri keskel siinkandis nähtud hallvareski hoopis õuevares. Rotterdam on siia lähemal kui hallvarese levila, õuevaresest ma varem midagi ei teadnud ja ei osanud vaadata, kui toekas on rohu sees askeldava hallikirju varese kere (hall ja must on mõlemal liigil umbes sama mustriga, aga õuevares on kõhnem ja tema hall tumedam).

No comments: