1.1.15

N, 2783. päev: uusaasta

Pildistan uusaasta ilutulestikku. Pimedas on oht pilti üle valgustada, aga seekord on säri OK (20 s, f/8, ISO 200 – kusjuures üritasin mõõta valgustatud tänava järgi, aga eksponomeeter ütles iga kord, et ta ei mängi, ja kui olin uurinud, kuidas saab seda panna näitama alavalgustust, arvas, et nii suurt ava ei ole olemas).

Paugutamine on üldiselt nagu kuuldemäng, sest raketid lendavad mitte rõdu ees, vaid küljel, aeg-ajalt paistab kuma, aga rakette paistab harva, v.a need, mis stardivad naabermaja parklast ja lendavad täiesti ootamatutesse suundadesse – jõeäärse tänava maja katusele, piki D. maanteed meie maja parklasse (täitsa, hommikul on seal autode vahel maja pool raketi ots ja kaugemal puitkaikaga saba) ja üle kombekohaselt karjatavate laskjate peade tahapoole, üle nende maja. Muidu naabermaja ülakorruse suurel rõdul lõõmab suur tuli, mis vist ei ole lausleegis grill, sest keegi sellele tähelepanu ei pööra, vaid pigem sihuke tulepann nagu filmis „Arabella, mereröövli tütar”, kui Taaniel Tina käsib mereröövlitel matkida, et laev on pihta saanud ja hakkab kohe-kohe uppuma.

Naabermaja parkla ja meie rõdu vahel on õnneks kahar mänd, nii et väga otse sealt siia lennata ei saaks, aga igaks juhuks lahkun rõdult.

Pärast on näha ka piltidelt, et üldiselt oli rahulik, ainult naabermaja parklas oli väikene tulemägi.

Film on The Party.

No comments: