31.12.14

K, 2782. päev: aasta läbi

Siga valmib; õige roosa toon – mida tegin omal ajal valmis suure varuga, et hea võtta – kuivas mõni kuu tagasi ära ja tuleb segada uus, käigu pealt tooni kohandades. Selgub, et akrüülvärv kuivades ei helene nagu email- jpt värvid.

Fotoarhiivi varundamine lõpeb; tegin mitmeid prognoose, kui kaua see kestab ja kui kaua kestaks see siis, kui arvestada ka aeglustumist alates eelmisest arvutusest. Kokku umbes 28 tundi; kunagi varem kestis kogu fotoarhiivi varundamine 36 tundi, aga siis oli seda ka kaks korda vähem. Tulevikus saab nüüd läbi kiiremini, sest sünkroonimistarkvara jätab olemasolevad muutmata failid vahele.

Kogu vormindamise ja varundamise ajal ma arvutit igaks juhuks suuremalt ei käppinud, sest sünkroonimisprogrammil on halb omadus liigse käppimise peale (nt faililoetelu kerimine, akna suurendamine-vähendamine) midagi hoiatamata äkki sulguda. Mistõttu olin arvutist üldse eemal. Paremaks ventileerimiseks panin ventilaatoraluse ja arvuti vahele peale tavalise jämeda kustuka ka kaks markerit.

Siis pisut poes, siis pidulik õhtusöök ühes ahjus soojendatud hõrgutistega. Märkan, et ETV kell on 1 min 32 s taga, nii et presidendi kõne alles kestab, kui Eestis uus aasta juba tuleb, ja presidendi murelik nägu on alles ekraanil, kui saate pealkiri muutub presidendi uusaastakõnest tagasi aastavahetuse labrakaks. Oleks mina president, oleks mul sellise asja pärast samuti piinlik ja nägu samuti murelik.

No comments: