29.8.14

R, 2670. päev: ei me mehed ole memmed

Täna on tööl tulekahi.

Kui Arno isaga koolimajja jõudis, koma – ja pange hästi tähele, mis sõna tuli Lutsul pärast koma, see ei olnud mitte primitiivne „siis” nagu mida hiljuti parandasin umbes viis miljonit korda („siis” ei ole seal päris võimatu, aga mitte ka väga tavaline, sest vastandab liiga kõvasti) – oli kogu majaesine rahvast täis. Parastasin, et no on aga morlokid jälle sõiduhoos, nüüd teevad juba kaks evakueerimisõppust kuus ja see on liig mis liig. Üks töökaaslane alles paar päeva tagasi märkis, et tema ei ole uues majas veel kordagi õppust läbi teinud. „Nüüd siis teed,” märgin talle. Võtan aga kotist raamatu ja loen. Päike paistab ja on mõnus soe.

Kuskil kümne lehekülje pärast saan teada, et seekord ei olegi õppus, päris tulekahi olnud, kellegi uus auto läinud keldriparklas põlema, et keegi näinud, kuidas auto algul vaikselt suitsenud ja siis löönud sellest välja lausa tuleleeki. Poolest lõunast hakatakse sisse tagasi laskma, ülemistele korrustele ja garaažist eemale enne, välisukse peal kontrollitakse.

* * *

Kirjutasin 9. septembri jaoks valmis sellise loo, aga et edasi olukord taltus, kopin juba siia:


50 shades of brown

T, 26.8.: E sõidab varahommikul kaheks nädalaks Eestisse. Õhtul – õhtuse ja hilisõhtuse koerajalutuse vahel – istun elutoas diivanil, teen ristsõnu, Št tuleb situb keset tuba.
K, 27.8.: hommikul magan sisse, ärkan alles kell 8.10. Kui magamistoast väljun, avaneb ulatusliku sita-, kuse- ja oksevälja vaatepilt; kempsu minek sarnaneb peene balletiga (et sisse ei astuks). Koristan kiirusega 5 min/m² kolmveerand tundi. Õhtu rahulik.
N, 28.8.: hommikul magamistoast normaalsel ajal enne seitset väljudes näen, et elutoa põrandal on suurem laar sitta ja suur kuseloik, mille sisse on kas öösel lohistanud oma padja Šp või on Št kusnud loigu vastu padjaserva; igatahes on kõik padjaalune märg. Koristan, eile alustatud WC-paberi rull lõpeb, viskan jalutuskäigul padja ära. Kui tööle hakkan minema ja vannitoast väljun, on Št uuesti sittunud toa täis. WC-paberiga hakkab minema kriitiliseks.

Kokkuvõte: ... päeva, tuppa situtud ... korda, sellest
– koos kusega ... korda
– koos oksega ... korda
– koos kuse ja oksega ... korda
– teiste silme all keset tuba ... korda
– teisele koerale praktiliselt pähe ... korda

No comments: