10.5.14

L, 2566. päev: ESC 2014, vol. F

Goethe toas on naaberlauas alles paar päeva tagasi koosolekul kohatud töökaaslane. Hakkan mõtlema ega suuda kuidagi meenutada, mis on ta perekonnanimi. Tööl kutsustakse ainult eesnime pidi.

Kiirgusfoobikud teadku, et raekoja platsi graniitsillutise doosikiirus juhtus laupäeva päeval olema 0,36 µSv/h ehk kolmandiku üle loodusliku fooni maailma keskmise.

* * *

N-ö „traditsiooniliste pereväärtuste” (need pannakse jutumärkidesse, eks ju) eestkõnelejad saavad õhtul krambid ja tõotavad loobuda igaveseks ESC vaatamisest. See on ju tore, m.o.t.t.

Meelde tuli: Islandi teletupsude laul on võtnud refrääni Turisti laulust „Kelleks saada?” („Taksojuht va pimeloom”).

Saksa laulu olen kuulnud varem raadiost; hääle järgi ei osanud arvata, et selle esitab selline vanamemm nagu videos. Käisin selle ja mõne muu keskmise laulu ajal kortega jalutamas, ei kuulnud.

Prantsuse laulu üle – mille sõnum on trillalla ja trullallaa, mul on vuntsid, ahhahhaa – naeran kõik see kolm minutit laginal. Mõelge saalis olijate peale – mingi veider seltskond esitab veidra laulu, millest ei saa aru kõigevähematki ning mille taustale näidatakse vuntsipilte; ja oleks niisama, et see eksootiline bänd hüppaks ja kargaks lavanurgas, aga ei, äkki kõnnivad nad kõik koos teisele poole lava ja siis kohe tagasi. Etendus missugune! See saab koguni kaks punkti – Soomelt ühe ja Rootsilt teise (ühe koguni telefonihääletuse tagajärjel).

Šveitsi laulu kordustes näidatakse peale rõbakliku solisti laialt naeratavat Risbieteri-habeme-vuntsidega kidrameest, kelle nimi peab küll kindlasti olema Huber.

Hääletus on põnev ja peale poliitika on näha ka mittepoliitikat – nagu et ametlikult ülimalt sallimatu Venemaa annab Austriale 5 punkti.

Eelistus üldiselt puudub, nii et põnev on. Kui te vaid kuuleksite, mis teksti me ise suust välja ajame (kainelt, muide) – nii et ma ei tea, kas jaksan kunagi järelkuulata kuut tundi Juure ja Kiviräha teksti, mis varasema kogemuse järgi otsustades palju teistsugune ei olegi.

Enda punktid:
  • S1: edasi Ungari; Armeenia, Rootsi ja Ukraina (võrdselt); Portugal; Azerbaidžaan ja Belgia (võrdselt); Island ja Montenegro (võrdselt); Holland; välja Läti, Eesti ja Venemaa (võrdselt); San Marino; Albaania; Moldova.
  • S2: edasi Poola; Austria; Kreeka; Makedoonia; Leedu; Soome; Valgevene; Iisrael, Šveits ja Sloveenia (võrdselt); välja Malta ja Iirimaa (võrdselt); Norra ja Gruusia (võrdselt); Rumeenia. 
  • F: isikliku hääletuse kohad klapivad tegeliku tulemusega täpselt – Rootsi, Armeenia, Ukraina, Taani, Valgevene, Azerbaidžaan, Prantsusmaa; klapivad 1 koha täpsusega – Austria, Ungari, Soome, Inglismaa; suurim erinevus ESC kahjuks – Poola ja Itaalia (võrdselt); suurim erinevus ESC kasuks – Holland.

No comments: