3.5.14

L, 2559. päev: „Kas te ostate nagu kaks või?”

Jaamakohvikus on hirmuäratavalt suured šokolaadimonstrumid pealkirjaga „maipõrnikas ja tema laps”. Esti arvan sellise uudise peale, et laps peab kindlasti olema tõuk, aga kondiiter on arvanud, et maipõrnikas ei ole põrnikas, vaid vaegmoondega putukas nagu rohutirts. Maipõrnika laps on nimelt priske tõuk, kes veedab mitu esimest eluaastat maa sees. Miskipärast on neil jalgu kaheksa.

Rong on asendatud bussiga, kuhu minekul rongitäis rahvast intiimselt kokku pressub, tulekul on rahvast vähe. Kes arvab, et teises riigis toimuvast raudteeremondist jaama raudteetööde teadetetahvlil midagi hingataksegi, see eksib. Ainus vihje on, et sõiduplaani järgi jääb rong poolele teele pidama ning paar kuud kehtib ajutine sõiduplaan. Paberile trükitud ajutist sõiduplaani jagavad nii piletimüüja kui ka vagunisaatja, seal on näidatud rongid ja nende asendusbussid.

Poirot’ 4. osa ei ole, see-eest on maailma halvim film Plan 9 from Outer Space (1959), kus on kuulus soome näitleja Vampira ja kus Bela Lugosi (1882–1956) mängis peaosa postuumselt.

Uuendame sööginõusid (ehk saabunud reklaamist on väikene kasu ikka ka, see on alla hinnatud umbes kolm korda) ja kolmest müüjast kaks eriti nõutut ei usu, et sama komplekt oleks kahes kastis, kuigi kummalegi kastile on see kirjutatud igale küljele kahte kohta.

No comments: