19.6.13

K, 2267. päev: pidu

Pool seitse õhtul töökoha suvepidu. Veel hommikul ei ole mul õrna aimugi, kus täpselt, aga loen hoolega kutset ja guugeldan; selgub olevat samas kui talvepidu. See muidugi ei tähenda, nagu oleksid peod praeguste majanduraskuste ajal mitu korda aastas (nagu enne raskusi), vaid eelmise aasta ainus pidu oli talvel ja tänavune ainus pidu on suvel.

Päev on kole kuum, käin pärast tööd korteris riideid vahetamas ja fotokola kaasa võtmas. Lubab äikest, võtan isegi arvutivärkide juhtme igaks juhuks seinast (pärast meenub, et tegelikult on sellel kaks ülepingekatset järjest, pistiku vahel ja pikendusjuhtme harukarbis).

Mu ülesanne on teha peol pilte. Erinevalt talvepeost, mis oli mõistagi restoranis sees, on suvepidu alguses ja lõpus ilusti õues ning valgus on kenasti kerges pilves ja väga ühtlane. Peo teema on Hawaii särgid, nii et lilleline ja kena keik. Päris paljudel on kaelas kirjud plastist lillevanikud, ühtmoodi. Selgub, et kohe Kõrgmetsa selle lemmikoomapoe kõrval, kust ostame koeratoitu, on peotarvete pood. No nüüd siis teame.

Sandaalide kohta (nimetan enda stiili continental style) vaatan pärast järele, mida teevad autentsed havailased. Mul elab üks jube kauge, aga lihane sugulane (viimane ühine esivanem elas XVIII saj) Hawaiil ja tema feisspuki portreefotol on ta ehtsais Hawaii rõivis.

Pidu nagu pidu ikka, piltnik peab tervitusvahuveini keerama hinge alla võimalikult kiiresti, sest nii saavad tal mõlemad käed ruttu vabaks ja kiiresti saabub ka õige pildistamismeeleolu.

Pidu ise on ohne besondere Vorkommnisse. Lahkume veerand tundi enne äikesevihma algust. Pärast kallab, välgub ja mürtsub hommikuni.

Mind kutsutakse läti koori. Selgub, et see, kes mind umbes aprillis bussipeatuses teretas ja keda arvasin olevat üheks teise maja eesti kolleegiks, keda umbes samal ajal rääkis taga saksa keele õpetaja (ja tore oli, et ma ei teatanud, et teda nägin just ükspäe hommikul enda bussipeatuses, kus teda varem olnud ei ole), oli tegelikult uus läti kolleeg, kes elab pool peatusevahet linna pool. Ta nägu on kahtlaselt tuttav; algul arvan, et sarnasuse tõttu ühe tudengikoorikaaslasega; aga mitu päeva hiljem fotoarhiivis nimesid märkides leian ta esinemas läti rahvatantsurühmas mais 2009.

No comments: