30.4.12

E, 1904. päev: linnud ja loomad

Ka täna haarab mind bussipeatusest kaasa töökaaslane A ning ka täna teeb ta enne raudteejaama lõunamaiseid manöövreid. Seega ei tule uue bussiraamatu lugemisest välja midagi ka täna.

Tööle jõudes kuulen piiritajaid. Niisiis on suvi tulnud paari päevaga. Alles reedel oli jahe varakevad, laupäeva hommikul oli äkki soe ja pühapäeval hakkas suvi juba rohkem ilmet võtma (ka ringilendavate putukate osas: eile õhtul prõmmisid vastu akent isegi maipõrnikad).

Piiritajatest arutasime alles laupäeva hommikul. E olla neid linnas näinud, aga mina ei olnud ja arvasin, et äkki olid pääsukesed, sest piiritajad teevad iseloomulikku kisa. E arvas, et olid suuremad kui pääsukesed.

Täna tuleb uus Naturfoto number, kust peale imeilusate metsapiltide ja nunnude linnupiltide saan teada, et Canonil on jälle kampaania, et ostad meie kaupa, maksame sulle osa raha tagasi (nagu oli 2008, kui ostsin praeguse kaamerakere). Kontrollin, kas meeles mõlkunud objektiiv loetelus on (põnev oleks hankida see enne tänavust loomaaiahooaega ning eriti enne novembrikuist sisalikupildistamise kursust). On, ja tagasimakse on just nii suur, et langetab objektiivi hinna alla maagilise piiri, kuhu see jeeni püsiva ja üha süveneva ebasoodsa kursi tõttu muidu langeda enam ei taha.

Saan teada, mis häda on olnud linnukaameral – selle alaldi on öelnud üles –, mistõttu ühendan selle teise alaldi külge ja töötab jälle. Õhtul on äike ja selgub, et linnukaamera reageerib liikuvale pildile vat nii kiiresti:

No comments: