13.6.11

E, 1623. päev: parem on sõna hoida kui pärast oiata

Ükspäev pandi tööl uusi kuvareid, mis ajal seisin kapi juures ja lugesin hädalugemist. Üks oli maastikufoto raamat, kus olid paeluvad metsapanoraamid, mida mõistagi tahan järele aimata, ja olen mõttes läbi kerinud kohti, kus võiks olla midagi taolist ilma segavate inimesteta.

Avastan Google Earthist, et selle tänavavaade töötab ka põhimõttel, et näitab suvalisest punktist avanevat maastikuvaadet. Eile õhtust saati olen uurinud kaarte, mis vaatepunktidest avaneks paeluvaid jõepanoraame ja kaardilt endalt ei saa hästi aru, mis millest üle paistab. Google Earth näitab.

Veedan peaaegu terve päeva raamatut lugedes. Raamatus on väärt joonis Space Shuttle'i ja Sojuzi suuruse võrdlusega. Vaadake ning kes on juhtunud käima Moskvas rahvamajandussaavutuste näitusel ja seal Vene kosmosekapsleid oma silmaga näinud, meenutage pettumust, et kooliõpikutest nähtud hiiglaslikud kosmoselaevad olid rohkem seda sorti, et kaks kääbust on pugenud kirjutuslaua alla.

Käime teeäärses Itaalia restoranis söömas.

Peaks mälu värskendamiseks üle lugema eksponomeetri kasutusjuhendi, sest saan selle üldvalgustuse mõõtmisel palju pimedamaid pilte kui need, mida näitab fotokas.

No comments: