2.3.11

K, 1528. päev: täidan kodanikukohust

Läpakast on feisspukk otsustavalt ära kadunud. Kuivõrd ühendus on korras, kahtlustan, et sekkunud on teenusepakkuja, mis on alatult käitunud ka voogvideo peale. Laulupeo ülekande ajal pidi päris mitu korda arvuti resettima, nüüdki kaob YouTube linkide avamise peale mõnikord ära. Imelik, sest E arvutist töötab feisspuk tõrgeteta, mu telefonidest kah. Samas ei ole telefoniversioonis kõiki kelli ja vilesid (nt raamatuloendit) ja peal ei ole ka mõningaid piiranguid, nagu et mõne feisspukisõbra parandamatu iba tuleb läbi.

Hommikul bussipeatuses kuulen metsvinti.

Täiesti, täiesti, täiesti juhuslikult olen omandanud võtmehoidja, mis näeb välja nagu töökaaslase soeng, seega tuleb seda tööl hoida igaks juhuks varjul.

Täna on valimiste e-hääletuse viimane päev. Hommikul plaanin, et lõunal lähen korterisse ja valin, aga päeval mõtlen, et ega see ikka nii palju aega võta, ju jõuan õhtul ka, kui normaalsel ajal ära minna. Tarin kolikambrist välja vana läpaka (mida kutsun hellitava epiteediga „ront”, sest see on kaks korda raskem kui praegune) ja selle kuvari (vana läpaka enda kuvari taustvalgustus ei tööta), mõlema juhtmed ja otsin sahtlist üles ka ID-kaardi seadme (leian muidki asju). Panen käima ja lähen koertega jalutama. Siis mõningase üllatusena leian, et ongi käima läinud (kohe esimese korraga!), pärast väikest veerandtunnist võimlemist avaneb ka valimiste veebileht, pärast viit minutit hakkab tööle ka ID-kaart (kriitiline oli, et PIN-koodid olid sattunud tavalisest kohast mujale ning olin väga mures, ent nädalavahetusel leidsime) ning olen seega kodanikukohuse täitnud, tervelt 25 minutit enne e-hääletuse lõppu. Kuulutan rõõmusõnumit ka feisspukis ja üks feisspukisõber saab teada, et e-hääletus kohe lõpeb, aga ta saab valitud kahe minutiga.

Kuuldavasti olevat tänavu moes valida inimese soo järgi. Hmm.

No comments: