13.2.11

P, 1511. päev: vesivann

Täna on pühapäev, kui bussid eriti ei sõida. Sõiduplaanirobot tuvastas, et lennujaama saaks nii, kui sõita maja eest kesklinna valmis juba laupäeva õhtul, siis veeta öö näiteks raudteejaamas, siis sõita sealt hommikul edasi. Eelistame siiski reibast jalutuskäiku läbi vara-varakevadise varahommiku jaamani, kust käib busse iga 20 min tagant. Pärast sama marsruut tagurpidi tagasi.

Pühapäev kulub sellele, et kougin poolteist aastat tagasi ehitatud heitemasina töötava maketi kahe koogu liikuvast vastukaalust välja peenraha ja asendan selle naeltega. Et naelad välja ei kukuks, sulatan peale küünlarasva. Algul üritan kuumutada otse pliidiplaadil, aga kui midagi suurt ei juhtu, siis taipan kasutada vesivanni – selle temperatuur üle 100 °C ei lähe ja küünlarasva pliidiplaadile tossama ka ei satu (kuigi, khm, satub vette ja sealt hiljem kastruli seinale, kust tuleb ära ainult kuuma vee all küürides). Suuremad rahad kui 1- ja 2-sendised võtan kohe kasutusse*, pisimündid sordin kilekottidesse; neid on ühtkokku üle kilo.

* ETV vana-aastakavas oli lõik Uue Ilma tegemistest ja seal oli episood, kuidas jalgrattur sõitis hangede vahelt läbi panemas posti külge Uue Ilma seltsi kuulutust ja siis lapsed lugesid seda kõva häälega. Leidsin, et nad oleksid võinud vanemate juuresolekul seda enne harjutada, sest saates lugesid nad sisseütlevas käändes olevat sõna „kasutus” kui kahest osisest, palataliseeritud s-ga liitsõna. Piinlik.

No comments: