19.2.11

L, 1517. päev: tänavaremont

Rahu ja vaikus, sest kilomeeter maa poole remonditakse tänavat. Eks parim rõõm ole ikka kahjurõõm, mis tähendab, et jälgin, kas mööduvad autod (sh politsei) tulevad paari minuti pärast sama targasti tagasi. Tulevad. Kui õhtul linnast tuleme, näeme, et autod sõidavad päris tavalise kiirusega, ja ma nendin, et elab ikka palju inimesi korteri ja remondikoha vahel (aga ka nemad tulevad tagasi).

Feisspukkis teatab tudengiaegsest sõbrast põhimõtteline jalakäija ja rattasõitja, et ta sai just tehtud dokustaadi diving licence. Peale meie loevad veel paljud seda valesti ja heidavad talle ette, et et tu, Brute.

Muidu käime T. linnakeses poodlemas. Kuivõrd mõlemal on oma plaanid, lepime kolmes kohas kokku, et kohtume see-ja-teine kell seal-ja-seal. Esimesest saan uue kõvaketta ja läpaka alaldi. Kesklinnas on ühe paljulubava poe asukoht ununenud; lülitan hetkeks sisse andmerändluse ja vaatame internetist. Edasi kammin pisut üht raamatupoodi (vaja oleks saksa keele grammatikat) ja siis kolmveerand tundi üht teist raamatupoodi.

Siis käime raekoja platsis söömas. Olin alati arvanud, et T. kauni „raekoja” keldri restoran on hirmus noobel koht; ei ole. Seda peavad praegu kaks ukrainlast. Istun näoga saali poole ja E istub ukse poole ning kui tekib küsimus, kus on kemmerg, siis panen ette rahulikult vaadelda ja võtta aega. Ühe suurema laudkonna sööming jõuab faasi, mil selle liikmed hakkavad ükshaaval luusima mööda keskaegse keldri kõikvõimalikke uksi ja urkaid ning nad jõuavad seigeldes meie lauast mööda ühe ukseni, kuhu sisenevad ja kust naasevad joonelt oma lauda alles keskmiselt 2 minuti pärast.

Pärast turuplatsilt rõdukaunistus ja jaama poole kõndides näeme, kuidas toomkiriku ees platsil – mis tänavasildi järgi on toomkiriku surnuaed – tülitab TV-võtterühm jalakäijat. Reporteril on käes tort ning oletades, et varem või hiljem on see jalakäija näos, möödume suure kaarega ja sinnapoole vahtimata.

T. raudteejaamas seisab kaugemal haruteel nn Itaalia TGV, mida mõni raudteelane kapoti alt uurib. Kui ära sõidame, näeme, et veduri nina on suisa lömmis!

No comments: