3.12.10

R, 1450. päev: õnne on ikka vaja

Ärkamine väga veidras hotellitoas on raske, sest voodis on tekkinud mõnus soe pesa, aga et häirivalt undava kliimaseadme öösel lõpuks välja lülitasin, näitab toas matkakella termomeeter 14 °C, vannitoas (kus ühtki nähtavat ega tuntavat küttekeha ei tuvasta) on tunduvalt külmem (ka eile õhtul: kliimaseade näitas toas 22, kell näitas 18). Eriti külm on põrand, mis tundub olevat valatud kohe vastu maapinda. Põrand on õues olevast maapinnast pisut madalamal ja õhtul kõndisid inimesed aknast mööda. Kardinad päris kinni ei käinud. Akende taga on jõulukaardimaastik.

Kella viiest on hotelli ette tellitud kolm-neli taksot ja kui esimese juurde kõnnin, kõhistab selle juht toanumbrit kuuldes naerda ja siis viipab suuremat peoseltskonda transportida võiva takso suunas (just selline, millisega tulime tagasi mu sünnipäevalt koos rohke söögikraamiga), et hoopis see. No kobin siis sinna peale, uhkes üksinduses. Sõit läbi varahommikuse linna (mille geograafiat ma peast suuremat ei tea) näitab, et Euroopa pealinnas tegutsevad lumesahad öö läbi, sest isegi kõrvaltänavatel on lund vähem kui eile õhtul kiirteel ja takso ei pea sõitma kiirusel 25 km/h rohkem kui paarsada meetrit ning külglibisemist ka üldse ei ole.

Nordi jaam on lahti, aga kõledavõitu, sest kõik söögikohad on kinni. Automaadist tops kakaod ja siis perroonile külmetama (hea, et jätsin 20-minutise varu, sest tegelikult olin meelde jätnud rongiaja 10 min valesti, niisiis on aega ainult 10 minutit, rongi hilinemist arvestades 17).

Pimedama osa teest magan, edasi näen aknasodingute vahelt möödalibisevat jõulukaardimaastikku ning mõtlen, kas peaks nädalavahetusel jälle minema lund pildistama, aga siis mõtlen, et ainult siis, kui päike paistab, sest pilvine talvemaastik on ju tegelikult väga külm, kõle ja nukker, nagu sai selgeks pilvisel metsamatkal käesoleva aasta alguses.

Siis rongilt otse bussile ja tööle. Pärast suhteliselt varakult ära ja otse korterisse, ei taha kogu reisikolaga poodi minna.

* * *

Argumenteerimiseks, et lennusõit on ohutum kui mööda linnatänavat kõndimine, saate kasulikku statistikat siit: http://planecrashinfo.com/cause.htm

No comments: