9.12.10

N, 1456. päev: polaaruurija

Selle elan veel üle, et hommikul kirjutavad siinmaised kolleegid feisspukis, et eile sadanud 2 cm lume tõttu* bussid ei käi, visuaalne vaatlus näitab, et kiirteel liiklus ikka seisab, ja kui ma kergeks polaarretkeks varustatuna õue jõuan, sõidab maja eest läbi buss, inimesed peal, ja 6 km kõndimise asemel (nagu eile õhtul) ootan peatuses igaks juhuks veidi, kuni tulebki buss, mis mind peale võtab, ja siis istun seal nagu eksinud Nansen. (Topeltkindad suure seljakoti küljes, kaasas teine paar villaseid sokke jne, aga mütsi ma siiski plusskraadidega ei kanna.)

Aga mõelge, mis juhtub siis, kui olen juba pool tundi viibinud töölaua taga... Saan sõnumi, et erakordsete lumeolude tõttu võime jääda täna koju, ei peagi tööle tulema!!

Ja siis poole tunni pärast tuleb meil neile, kes juba on tööle tulnud, et täna võib ükskõik millal jälle ära minna, tööpäev läheb kirja täielikuna. Läheksin isegi, aga mul on käsil selline pusserdis, mida ei ole olnud päris hulk aega (nagu et miks öelda kogu dokumendis X kohta ainult Y, ütleme parem läbisegi Y ja Z ja A ja B! Ja miks vaadata viidatud õigusaktist järele, kas viidatud kohas tähendab number osa, lõiku või lõiget, paneme aga iseoma tarkusest ikka valesti.)

Õhtul tuleb veel kolmaski teade, mis selgitab erakorraliste olude töökorraldust pikemalt. Vat kui lahe, mõtlen, et erakorraliste sõnumite edastamise süsteem just hiljuti valmis sai.

Suur seljakott oli kaasas seepärast, et lootsin lõuna ajal käia lumist linna pildistamas. Kaasas oli fotokas, statiiv ja panoraamipea, kokku 9 kg. Kahjuks lõunale üldse ei jõudnud ja kandsin õhtul kogu kola sama targalt korterisse tagasi. Siis poodi; sama piletiga linna poole, üks 16. buss pani nina eest uksed kinni, kõndisin aega parajaks tehes järgmisse, pärast poest jala tagasi.

* Kohalik leht kirjutab küll mingist 15 cm-st, aga eks ajalehed ole ikka sensatsioonimaiad. Parimal juhul on 15 cm kuskil hanges; 2 cm on kaalutud keskmine väärtus. Matemaatikat tuleb ikka ka õppida!

No comments: