18.12.10

L, 1465. päev: päike

Kui ärkan, paistab päike ja taevas on paiguti sinine. Mõtlen, kas peaksin mobiliseeruma ja minema metsa pildistama. Teisalt on see kõik juba olnud, jaanuaris-veebruaris tegin kolm päevast talvemetsa matka ja nendest täiesti aitab. Ainult pool päeva neist oli päikesega, ülejäänud olid trööstitu pilves ilmaga ja külmad.

Nõnda et vaen, kas imetlen talvist päikeseilu rõdult ja aknast või teen vajalikud ettevalmistused (soojad riided, termosesse soe jook) ja lähen metsa, aga olen realistlik ja jään tuppa. Õigesti teen, sest paari tunni pärast, kui olnuksin metsas, läheb ja jääbki pilve. Lund sajab juurde.

Niisiis on tänased lumepildid tehtud T-särgis ja lühikestes pükstes, minut rõdul, tagasi tuppa sooja. Selline talv mulle meeldib. Leian isegi üles 72 mm PL-CIR-filtri (150 mm objektiivil on 72 mm filtrikeere), millest mäletan, et Antwerpenis oli see veel kaasas (et äkki tuleb päike välja), aga eelmise reede peoks võtsin kotist välja, ent kuhu panin, ei mäleta. Et aga kohti, kuhu filtreid käest panna, on ainult kolm ja kahes ei ole, jääb üle, et on kolmandas.

Lõpetan aasta piltide läbivaatamise ja võimalike albumipiltide märkimise. Albumi enda koostamine kestab ainult tunni, prindin ka hulga pilte välja.

No comments: