16.12.10

N, 1463. päev: teeme nii

Monika on läinud, aga Petra tuleb, ähvardab ilmaennustus. Kuhu vahepealt mehenimega torm kadunud? (Perli andmetel Eestis mehenime Tuisk ka ei ole.) Nimi Petra meenutab seda, kuidas paarkümmend aastat tagasi tellisin üht Kanada pisiajakirja, mida Euroopasse tuli täpselt 2 eksemplari, teine tellija oli Saksa poliitik Petra Kelly, kes paraku maha lasti ja siis jäin mina üksi. Annetasin oma numbrid kunagise suurpuhastuse järel rahvusraamatukogule, nii et kui need seal vanapaberiks läinud ei ole, siis on ajakiri Euroopa mandril esindatud ka praegu.

Muidu on [siinkandi kohta] väga külm, öösel arvatavasi koguni −9 °C, hommikul nii −6 °C. Panen soojad sokid. Osakonnajuhataja lubab meil õhtupoolikuks puhkust võtta ja kodu poole minema enne lubatud 30 cm lumesaju algust. Põhjamaalasena olen sellise lumekoguse suhtes väga skeptiline, aga elame-näeme. Vahest lihtsalt hirmutatakse, et inimesed, olge valvsad, nagu pärast jaanuari 2005 üleujutust, kui meri kerkis kolm meetrit – mille tagajärje kohta märkis üks kolleeg, et nende „suvemaja oli küll terve, aga viiskümmend meetrit vales kohas” – anti iga edelatormiga hirmuäratavaid üleujutushoiatusi, mis siiski õnneks täide ei läinud.

Üritan hommikul buutida arvutit Absolutely Fabulous'i DVDlt. Veerand tundi üritan. Kui ei oleks üritanud, jõudnuksin valmis ja võib-olla ka üles reedesed peopildid.

Tõlkevaldkonna uudiseid: Eestis tegutsev tõlkefirma otsib meditsiinitekstide tõlkijat, meditsiiniteadmisi ei nõuta.

No comments: