31.7.08

N, 752. päev: nii kuum on tunne

Kasutusele on võetud uus tööhaldussüsteemi kasutusliides. Mitte midagi ei saa sotti. Uues kasutusliideses on võimalik näha töid peale tähtajalise loetelu ka kalendris, aga miskipärast näitab süsteem mulle töid umbes 23 korda rohkem kui peaks – mitte ainult eesti keelde, vaid kõigisse. Saan teada, et teistmoodi ei saagi, võib-olla kunagi tulevikus muutub.

Tänavalt kostab kolmveerand üheteiset paiku mitmehäälne, kuid hale koorilaul.

Objektiiv saabunud ei ole. Eile õhtuks saabunud postis oli kaks GLSi pakiteadet, oletan, et need on pärit Inglise loodushuviliste poest. Võtan need hommikul kaasa, käin lõuna ajal GLSis järel (sinna käib üks buss tunnis, ärasaamiseks peab 25 min ootama, peatuses on kuum lapp niitu koos paljude putukatega raudrohuõitel). GLS-is (kus on keskpäevaselt täiesti tühi hall) selgub, et tegelikult on see Saksamaa fotopoe pakk ehk mu kauaoodatud objektiiv. Viin paki tööle, käin söömas, siis kontrollin järele, kas käsitsiteravustamise asendis teravustamisrõngast pöörates kauguseskaala liigub. Liigub! Seega on inglise poe asjad veel postis. Postkontoris peaksid ootama uued, siinmaa asfaldiga senisest paremini ühilduvad rulluisud.

Sooja on 30 °C.

Lahkun õhtul suhteliselt vara, sõidan postkontorisse, kust saan suure paki, milles, jah, ongi uisud (või õigemini jala külge kinnitatavad vankrid). Viin pakid korterisse, teen lahti, silitan natuke, siis sama bussipiletit ära kasutades kutsekooli juurde, sealt teise bussiga Kõrgmetsa maksimarketisse. Jalutan läbi aiaosakonna, et äkki on lavendleid veel müügil, paneks võrdluseks välja. Ei ole. Siis toidupoest toitu ning jala tagasi. Kõrgmetsa maksimarketis kuuleb eestikeelset juttu (seda ei ole varem juhtunud).

Mis varjus, see varjusOn väga palav.

Tõstan lavendlid rõdult ära, panen vanni, kus üritan neid elustada. Õhtu jooksul täitub vannituba lavendli- ja heinalõhnaga.

Vaatan uiskudega kaasa tulnud DVD pealt videoõpetusi, kuidas uiskudega sõita tuleb. No tore, kuskil võiks olla ka õpetus, kuidas uiske tuleb reguleerida. (DVD peal on juhendajal eri võtetel seljas küll samad rõivad, aga uisud vahelduvad üpris juhuslikult.) Näis, kuidas uued uisud veerema hakkavad; kui mitte, siis tuleb ka need uisud tuunida ehk uued laagrid panna.

Päris õhtul kisub pilve ja vihmale, mistõttu ei tule akna peale ka tavalisi rohelisi putukaid, mille uue objektiiviga võetud näopildi ma siia tahtsin panna.

No comments: