15.7.08

T, 749. päev: kopsime ja taome

D. maantee paljude autopoodide [lugesin kontrollimisel valesti „artropoodide”] vahel on ka autolaenutus, kust näen väljumas kolme tumedanahalist, kes jäävad laenutuse ette seisma, mingid paberid käes, ja kolmest kaks ringutavad väga kunstilistes poosides nagu Leni Riefenstahli kuulsa Nuba-pildi odamehed kaljunukkidel.

Jaama vastas bussipeatuses müüritakse pisihotelli kunagist ust kinni; küll on kahju, et ei ole fotokat kaasas. Parajasti käsiloleva plokirea keskel on auk plokist umbes kaks sentimeetrit lühem ja kogu aja, mil buss foori taga seisab, võib näha, kuidas ehitusmees suure kummihaamriga vemmeldades üritab sinna avasse plokki sisse kiiluda. Ega muudes püstvuukides ka suurt mörti paista (st kogu uus müür püsib püsti piitade vahele kiilutuna); põnevad ehitusviisid!

Tööl on kontrollida Soomest pajatav tõlge, mille originaalist avastan kaks maateaduslikku viga (nt üpris tuntud kohanimi on valesti), küsin sama tõlget kontrollinud soomlase käest üle, kinnitab, et ohoh, on jah, ja aitäh, et ütlesid, ta ei märganudki.

Tuleb teade, et tänasest kuni 15. septembrini on asutuses ametlikult suvi ja kellaaeg, millal peab hommikul kohal olema, on tavapärase 9.30 asemel kell 11 (mis meenutab isa Tedi ütlust, et ta peab vara magama minema, sest peab homme tõusma vara, üheteistkümnest).

TalukimalanePildistan lavendlite kallal olevat kumalast ning üritan piltide ja välimääraja järgi leida liiki. Isegi tiiva soonemustrit võrdlen.

No comments: