22.6.07

R, 414. päev: läti pulm

Buss jälle täis ja sõidab jaamast sama aeglaselt linna kui eile.

Ka täna teeb kanakull oru kohal vigurlendu.

Päeval käin postkontoris tähitud kirja saatmas.

Õhtupoolikul tugev vihm. Et ilutulestik ja rahvapidu on juba täna õhtul, ennustan, et lähemal ajal sageneb kopsupõletiku esinemus (nende hulgas, kes homme hommikul märjal rohul ärkavad).

Kohalik leht kirjutab, et suurhertsog pääses homse sünnipäeva puhul Internetti!! Tal on nüüd kodulehekülg. Tõotab huvitavat sirvimist... heheh. Parem hilja kui mitte kunagi.

Mis meenutab seda, kuidas 11 a tagasi olin tudengiühingu veebimeister ja tahtsin panna lingi sponsori Tallinki kodulehele, aga võta näpust, Tallinkil ei olnudki kodulehte! Ja kuidas veel umbes kümme aastat tagasi vandus Tallinna Linnateater, et nemad on teatriinimesed ja hoiavad kõikvõimalikud tehnikaasjad enda pühast teatrimajast võimalikult kaugel, nii ei olnud neil faksigi – samas elektrit nad siiski tunnistasid.

Mis omakorda viib mõtte igasugustele vana aja taaselustamise ettevõtmistele, kus elustatakse valikuliselt teatud asju, aga teisi asju ei elustata, näiteks kui üle keskaja laada kaigub Arvo Pärt (no ei, keskajal kaikus turuplatsil vilepill ja trumm ning tantsisid karud, kääbused ja habemega naised ning vaatepilt ei erinenud väga palju lõbusast mõisameeste laagrist filmis Viimne reliikvia). Või muinasaja kehastamisel kantakse prille ja nüüdisaegset kosmeetikat. Või näidatakse filmis Teist maailmasõda suitsuvabana, ehkki tegelikult olid ainsad hetked, mil sõdur ei suitsetanud, siis, kui ta sõi või magas.

Ja see omakorda viib mõtte igasugu fundamentalistlike liikumisteni, mis teatud asju kõvasti taunivad, väites, et nende liikumisele pühas muistses raamatus neid ei ole, aga teisi asju, mida seal samuti ei ole, aga mis on kasulikud neile endile (nüüdisaegne meditsiin, mobiiltelefonid, autod, tulirelvad), samas ometi kasutavad.

No comments: