30.4.07

E, 370. päev: ketaste lained

Tööle minnes mäletan, et kell 9.30 on mingit tähtis koosolek, aga seda mitte, kus see toimuda võiks. Tuleb arvuti käima panna ja kalendrist vaadata. Õnneks on samas majas.

See on pahaendeline ja saan teada, et lootus, et veebruaris toimetatud üliraske tekstiga projekti toodet niikuinii heaks ei kiideta ja meil ei tule sellega rohkem tegeleda, on alt läinud; on küll heaks kiidetud ja nüüd tuleb teksti lisada kolmapäeva õhtuks 20 lk parandusi, st kontrollida välistõlkeid. Ja teisipäev on püha. Ja et eesti keelt nende keelte hulgas ei ole, mille tõlge tuleb täna. Nii et kolmapäeval ma prantsuse keelde üldse ei jõua. Ega ka mitte tähtsasse koosolekusse, kus tutvustatakse seda agentuuri, mille aastaaruande tõlke eest panin oma esimese ja seni ainsa ebarahuldava hinde, ning mille kohta osakonnajuhataja soovitas, et see on keeletunnist tähtsam. Eesti tõlge pidada tulema hommikul kella kaheksa ja üheksa vahel.

Täna on üpris jahe, kuigi päikseline. Õnneks taipan hommikul väljudes kraadiklaasi vaadata: on ainult 15°. Nii et panen selga ka mantli. Päeval läheb pisut soojemaks (tundub) ja kui ma särgiväel söömast naasen, märkab ming üks ukse juures auvalves olev eesti kolleeg ning arvab, et ma vist ei vaadanud täna hommikul väljudes kraadiklaasi. Vastan, et vaatasin jah, aga mul on mantel üleval toas. Ja et on just selline paras Eesti suve soojus.

Pühendun lühipudinatele, mille tähtaeg on täna õhtul. Tänasida saavutusi on näiteks ehitustegevuse tuumajäätmete tagasivõtmine (constructional nuclear decomissioning, pigem tuumarajatiste kasutuselt kõrvaldamine), muru ja aia jaoks traaditu muru- ja aialõikaja, hekikäärid, kandilõikaja (draadloze gazon- en tuinsnoeier, haagschaar, kantrechtmachine voor gazon en tuin, pigem lõiketrossita murutrimmerid ja -lõikurid, hekitrimmerid, servatrimmerid) ja piduriketaste lained (brake discs wave, pigem lainekujulise servaga pidurikettad). Viimasele kirjutan tagasisideks: Mis võiksid olla "piduriketaste lained" ja kuidas neid saaks müüa? Enne enneolematute vastete leiutamist on ülimalt soovitatav otsida näiteks Google'ist pilti ja vaadata, millest on jutt.

Täidan ära teate, et ma ei saa töökoormuse tõttu kolmapäeval prantsuse keeles osaleda. Nagu ütleb soome vanasõnagi – ennen ei ole mikään työ loppuun suoritettu, kun paperityöt on tehty.

Märgid saavad valmis kell 19.26, mil taas on koristajad ukse taga ootamas, millal saavad uksest sisse tormata (ja kõik laual olevad esemed ringi paigutada ja paberid mingi vedelikuga üle piserdada ja ilmtingimata ka kuvareid nihutada; muide, millalgi enne lihavõtteid läks kellelgi korda ära vahetada minu ja toanaabri tool, nii et toanaaber on nüüd uhke, et suutis oma tooli ära parandada – aga ma usun, et ta teab, et ma tean, et tegelikult on toolid vahetuses). Kui kell 19.31 majast väljun, on fuajee pime.

Kiire trett Kirikmäe prismas toidu järel, läbi telefoniosakonna. Nagu varemgi mainitud, on üks taskutelefon seisundis, et seda peaks laadima kaks korda päevas (see ei ole aku viga) ja uut oleks vaja. Margiteadlikkus seekord kaugele ei aita, sest ei siinkandis ega Eestis ole sobilikku sobiva hinnaga olemas; tuleb marki vahetada. Prisma telefoniosakonda hakatakse ümber ehitama ja lae all ripub suur silt, et just see telefon, mille peale ma aastavahetuse paiku silma heitsin ja koguni reklaamvoldiku võtsin, on kaks korda alla hinnatud. Muidugi ei ole mul prismast tehnikaasjade ostmise vastu täit usaldust (vt sissekanded siin, selle lõpus ja siin) ja ei ole ka teada, kas see on ikka rahvusvaheline mudel või äkki on sellel Prantsuse poeketil oma, prantsuse mudel; aga vaatame.

No comments: