17.7.06

E, 149. päev: ökula

Saadan matkaosalistele matkapiltide aadressi. Peagi hakkab tulema tänumeile, et toredad pildid. Kuulen, kuidas kõrvaltoast kostab äkki rootsi kolleegi A hüüatus: "La vache!" – selge, ta näitab pilte kõrvaltoa hispaania kolleegile ja jõudis vaatamisjärjega lehmani.

On tõlkida üks jube majandustekst, raamatupidamise aruanne, kus iga sõna peab järgi vaatama. Fail on Excelis; proovin kopeerida Excelist Wordi, tõlkida seal ja siis tõsta tagasi Excelisse (varem olen mõnikord nii teinud), aga Wordi failiga on midagi lahti ja tõlget Excelisse kopeerida ei saa. Et tähtaeg on kohe-kohe kukkumas, ei jää midagi muud üle kui väga nobedate näppude voor...

Õhtul käin Kirikmäe Prismas plaati vahetamas. Esinen mõistagi ajatu fraasiga I wish to register a complaint (aga edasi ei jätka, seal oli veel I wish to complain about this parrot, what I purchased not half an hour ago from this very boutique). Sellest, mida arvasin infoletiks ja kus mul kukkus je ne parle pas français välja liiga soravalt, saadetakse mind umbprantsuskeelse käevehkimise saatel kohta, mis kõlab nagu öküll, öküll ehk koht, kus võiks elada väikese aruga karu Puhhi sõber Öökull. Saan aru, et kassad need ei ole, kassade kaugmises otsas paistab laste mängunurk. Aga siis ilmub ka teine valvelaud (mida ma seni olin arvanud suitsupoeks) ja näen, et selle juures laes on silt Accueil. Sealne töötaja saab inglise keelest juba natuke aru, võtab vigase plaadi ära ja kirjutab tõendi, millega saan tasuta uue.

Ja albumi teine plaat (mis ennist puudus) on tõesti parem kui esimene.

No comments: