26.3.19

T, 4321. päev: miks te tulite

Eile õhtul lendas üle Talina lennuvälja B-52 ja näib, et lennukivaatajate FB-rühmas postitatakse ülelennu pilte vähemalt poole sügiseni.

Hommikul ninaarst, kes ütleb visiidi ajal kaks korda: „Mis te tulite, kui uut retsepti vaja, lihtsalt helistage!” Aga eelmine aasta ütlesid kolm arsti „teid olnuks huvitav näha siis, kui kõik õitseb” (tema ise ka). Räägin, kuidas eelmise aasta müstiline haigus leidis lõpuks põhjuse ja ravi. Arst: „Jaa, ma ikka ütlen patsientidele ka, et kui nad on seletamatult väsinud ja palavikus, et äkki on see.” (Mõtlen: räägi-räägi, see on siinmaal seni veel haruldane.)

Üks asjadest, mida talt teada tahan, on, kui palju tohin tarvitada tõhusat nohurohtu, mis nina paari minutiga alati lahti lööb, aga mille pakendi infolehel seisab, et üle 5 päeva järjest ei tohi kasutada (3 annust päevas), aga olen seda kasutanud 1 annus päevas. Arst on väga rabatud, et mul on kaasas välja prinditud tabel, kus kuude ja päevade kaupa kirjas, kui palju. No vat ma pean juba aasta rohupäevikut, kuhu täpselt kirjutan, mis kell mis rohtu võtan ja mis on kehatemperatuur ja vererõhk või pulss (kui seda mõõdan). Nagu telenäitleja Lisa Kudrow, hariduselt bioloog, läinud lapsega arsti juurde ja arst küsinud, kui palju laps on joonud, ja Kudrowil oli täpselt üles kirjutanud nagu labori- või vaatluspäevikus, mis kell ja kui palju.

Meie bussipeatus on tänasest kinni. Lähim on 600 m matka kaugusel, kas üles- või allamäge. Eelistan matkata ülesmäge, sest siis jõuab vähemalt lähemale, peaaegu nagu kolhoosi zootehnik „Agu Sihvkas”, kes tegi mootorrattale sundkäivitust alati lauda poole joostes, et isegi kui ei käivitu, jõuab varem kohale. Jalutama peavad kõik, ka lonkav hiina naaber.

Arsti juurest tulen jaamani kavalasti, rongiga, edasi kiirbussiga, mis sõiduplaani järgi peaks minema 8 minutut, aga istub pool tundi ummikus.

No comments: