10.3.19

P, 4305. päev: 2. kapp

Teine kapp on tehtud Poolas, tuntud Poola kvaliteediga, mis ei ole kompliment, ega.

Algus on paljulubav, 2 suurt kasti (üks on vähemalt 30 kg, teine nii 25). Kokkupanekujuhend on muidugi alles teises kastis, põhjas. Jupid on kõik olemas ja ei pea muretsema, et äkki on mõni puudu (nagu eile kaks korda, sest kastidel oli suht vähe kirjas, mis neis täpselt on). Juppidel on isegi kleepsud küljes, mis nr on jupp juhendis (!).

Aga nagu Poola kapp ikka, vajab see kokkupanekuks u 10 m² põrandapinda (eile: u 3), sest kuni laeni pannakse kokku maas külili (eile: püsti). Ja siis, uksehingede panemise kohas on hingede obadused kujutatud joonisel 2 mm suuruste miniatuuridena, nägemata, mis pidi. Muidugi panen kõik 10 obadust valepidi ja pean pärast pikka rassimist peadpidi kapis kõik eemaldama ja taaspaigaldama õigetpidi. Näen esimest korda, et uksehinged on kahes tükis, tavaliselt on mööblihinged pakendis kaasas ühes tükis (hing + obadus).

Keeran kõik kruvid käsitsi, täna üritan kükitada vähem. Üks pingutushaak läheb katki, kaasas rohkem ei ole, eile üle ka ei jäänud.

Klaasid (uks + 3 riiulit) on puhtast klaasist, mitte nagu eelmisel elutoa kapil, mille ukseklaasist on seni teadmata, millega seda saab puhastada. Aknapesuvedelik ja puhastuslapid igatahes ei aita.

Õues on torm, vald teatab FB-s, et talvepõletuslõkkest jäetakse lõke ära, aga pidu ikka toimub ja toitu-jooki pakutakse ikka, ning hullnaaber pühib majatagust käigurõdu luuavarre klobinal mööda korteriuksi. Täheldame, et ka joodiknaabril oli üksvahe koristusfaas, kus ta pühkis ja eriti pesi majaesist rentslit, vähemalt viis aastat enne seda, kui ta ära lõpuks viidi.

No comments: