23.3.19

L, 4318. päev: joonistan

Mõtlen poes, kuidas teostada märget „leib/sai”, olen jõudnud koogiriiuli juurde, kui kõrva äärest kostab: „Would it be regular cake or the chocolate one?” Selgub, et keegi teeb poest koju see on otseülekannet.

Kodus asjad ära, bussiga söömas, jala maj.t.p.

Õhtul veedan neli tundi u maist pooleli olnud joonestusega (Oleviste välisvaade „praegu”): teha olid veel koori aknad ja tugipiilarid. Koori akende sillused peab joonistama projektsiooni tõttu vaba käega (mis tušiga on tülikam kui pliiatsiga, aga kui valesti läheb, ei ole midagi, pärast saab joone kraapida sirgemaks) ja seekord tulevad tugipiilarid välja õige kujuga. Ning talitsen ennast katusepleki kujutamisega (aga kusjuures pleki püstvaltside samm on mõõtkavas). Korstnad jätan tegemata. Praeguse seisundi põhjal on kunagi kavas teha ka osaline vaade enne eeskoja (ja pikihoone tugipiilarite) ehitamist, mis näeb välja nii, et joonestan ainult osa, mis oli teisiti (lõunasein ja osa lõunalöövi katust), ja teibin kilele sellesse kohta paberi alla.

Kui valmis, võtan kalkad aluselt ära ja pesen kõik klaasilapiga puhtaks: aluse, joonlauad ja kaarte šablooni, tušipliiatsi otsa. Tušijäänuste eemaldamiseks joonlaudadelt on olemas spetsiaalne lahusti, aga klaasipuhastuslapp lahustab seda mõneti ka.

No comments: