30.3.19

L, 4325. päev: mööbel ja ooper

Saame lahti vanast lauast ja vanadest toolidest. Toole maja ette tuues muidugi istun neil terve tee liftis alla, lahe, võtke teiegi lifti kaasa tool!

Mööblipoes on siht väga konkreetne, pakendid on suurevõitu ja nende pakkimine ühe käru peale meenutab Tetrist (sest olen üksi ja kahe käruga hästi liikuda ei saa). Kärupealis saab väikese veduri mõõtu ja sama tagasihoidlike manööverdusomadustega. Kedagi ega midagi ära ei lõhu.

Esimene kast on suurim, 39 kg ja u 100×80×30 cm. Saan selle nii ilusti kärule, et ilus kohe (ajasin käru vastu riiulit ja kantisin kasti peale). Aga kui E hakkab mitu nädalat hiljem 10 kastist-pakist koosnevat diivanvoodit kokku panema, selgub, et osa katteid on valed, ning siis ka, et seda mudelit enam ei ole ja neid katteid üksikult ei saa. Pakun, et võiks niisama minna kohale ja samast riiulivahest vaadata, kas seal vedeleb üleliigseid katteid, aga noh kaugel on.

* * *

Õhtul ooper. Esimene 10 min on igav, aga siis sõna otseses mõttes hüppab lavale esimene kontratenor, kelle elukutsed on ametlikult „ooperilaulja, kontserdilaulja, breiktantsija”. Vana kuningas meenutab kangesti Onu Bellat, aga ka tema suudab väga kepsakalt tantsida, kui vaja. Barokkooperis kohustusliku amme osatäitja üle mõtisklen 2½ tundi, kas ta on mees (bariton) või naine (kontraalt), pärast osaliste ja osatäitjate nimesid kokku viies selgub, et mees. Kusjuures ka lavastuse algne osatäitja (kelle foto on kavas) oli mees, aga nagu näitab YouTube’is algse lavastuse täielik video, tantsis asendaja paremini kui algne. Üldse on 8 osatäitjast vahetunud 5. Videos on lava valgustatud teisiti, see kontratenori tiigrihüpe ei paista, ta lihtsalt äkki istub toolil, mis hetk varem oli tühi.

Ovatsioonid veerand tundi, lõpukvartett läheb kordamisele.

No comments: