12.5.18

L, 4015. päev: ESC F

Naaberlinnas poes ja söömas.

Vaja on osta vidin Chromecast, et saaks näha telefoni pilti üle WiFi toaekraanil. Ma ei tea, kus seda väikest asja suures poes täpselt müüakse. Telekate juures mitte, mobiiltelefonide juures mitte, arvutijublakate juures ka mitte. Hakkan siis riiuleid järjest läbi kammima ja terve kast on kohe teises vahes. Täpselt see, mida vaja. Leitud 20 minutiga, aega üle on kolmveerand tundi. Kriimu kaitsefiltri asemele uus. (Ma ikka tugevasti usun sellesse, et UV-filter kaitseb objektiivi füüsiliselt. Vastalised arvavad, et objektiivi esiläätse pinne on tänapäeval selline, et mustus sinna ei jää, ja mahakukkumise või tugeva löögi eest filter ei kaitse ning odav filter rikub pildikvaliteeti, aga a) see objektiiv on 2007. a mudel, b) see filter ei ole teps mitte odav, c) aga on pärast väikesi kriime siiski odavam asendada kui osta uus objektiiv või lasta vahetada objektiivi esilääts. Peale selle on mu objektiividel pildistamisel alati ees varjuk, kaitse mõttes ja ka selles mõttes, et ei ole vaja, et objektiivi satuks valgust mujalt kui eest.)

Siimu tänaval möödub täna kl 15.38 100 inimest 1 minuti 3 sekundiga ehk tänava liiklustihedus on 5700 inimest tunnis.

Päikeseprillidest hoolimata (ka täna paistab päike), mis panin ette kodus toas ja mujal kui siseruumis eest ei võta, valutavad silmad, aga Kella kõrtsi vein aitab (etanool on ikkagi anesteetikum). Tore kerge eine, pole selle peale varem tulnudki, et võtta kerge salat.

Õhtul aga ESC finaal, hangitud vidina kaudu suurelt toaekraanilt! Midagi uut poolfinaalides märgatule laulude kohta lisada ei ole, ainult et UK laulul on sama viis kui 2014 Stockholmis ja EE kraanajuhi laulul 2016. Isegi lavale tunginud huligaani suhtes ilmutatud vapruse kiuste ei saa see laul midagi.

Õhtujuhi häälduses tervitab ta Budapesti žüriid sõnadega Good evening, what a pest!

Aga punktiandmisel põnevust ei ole, sest algul annavad punkte riikide žüriid, siis antakse suvalistele lauludele veel suvaliselt punkte, mõnele sadadega. Peab uurima, kuidas korreleeruvad zürii- ja suvapunktid (vastus: vähe, r2 = 0,065).

Öösel tugev äike. Št roomab magamistuppa voodi alla.

No comments: