16.5.18

K, 4019. päev: kuidas käisin naaberlinnas arsti juures

… naiivselt arvates, kaua seal ikka läheb, ja rehkendades, et jõuan sealt niiviisi tööle, et vabaks ei ole vaja küsida.

Inimene mõtleb, jumal juhib, nagu ütles Agu Sihvka sõbra Kiilikese vanema. Selgus, et see on rohkem nagu ühe arstiga polikliinik, kõik testid tehakse kohe, arst vaatab kohe saadavad tulemused üle ka ning enne ära ei lase kui suuline vastus käes. Kolm tundi läks, sellest pikim ootamine oli 40 minutit. Varahommikune aeg (7.30) oli see jah, mil kabinet avati, aga ka see, mil kõik aja saanud patsiendid korraga sisse lasti. Tööle jõuan ülemusega peetud pidevast meilivahetusest hoolimata kohutavate süümepiinadega kolm tundi pärast loodetut (kui lõpus poleks viit minutit jokutatud, jõudnuksin eelmise rongi peale ja tagasi tund varem). Tuleb võtta tagantjärele pool päeva puhkust.

Vähemalt sain teada, et naaberlinnas maksab takso jaamast Kangru tänavale ainult 8.60 (taksojuht isegi teab maja, mu orientiir oli „linnaraamatukogu vastas”, majanumbrit peast ei mäletanud) ja et Eesti ID-kaardi masinloetavat teksti naaberlinna kindlustuskaartide luger (kuhu see esimeseks pisteti) ei masinloe. Tulemused ja arve lubati saata postiga; esimesena saabus kolme nädala pärast vereanalüüsi arve (mu veri oli sõidutatud kaugele Augsburgi), teisena nelja nädala pärast uuringutulemused (7 lk), arvet ennast ei ole juuni keskel veel tulnud. Kolm muljet avaldanud asja: kuidas vastuvõtus olid patsiendikaardid toekates raudkappides, ruumi oli 8 kapile, olemas oli 6; kuidas läbivaatustoas (kus tegutses tohter ise) oli röntgenitoru vaatesuunas aken (aga noh elumaju vaatevälja ei jää); ja kuidas sain praktiliselt teada, miks korduval sügaval sissehingamisel hakkab pea ringi käima (liiga palju hapnikku veres → aju verevarustus väheneb).

* * *

Õhtul ajan kogemata segi toimeaineta ja toimeainega nohutilgad. Esimest lase ninna nii palju kui soovid või kuni hakkab kõrvadest välja ajama, teist lase täpselt üks surts/sõõre. Esimene hakkab mõjuma (kui hakkab) mitme minuti pärast, teine mõne sekundiga. Taipan eksitust otsekohe pärast teise surtsu laskmist, üritan liigsed tulgad kohe välja nuusata. Ei saa jätta niisama kapi peale vedelema, tuleb ikka hoida ilusti karbis.

No comments: