15.7.17

L, 3735. päev: aku, pliit katki

Suurem segadus apteegis, kui tahan osta puugivaktsiini. Öeldakse, et seda, mille jaoks arst kirjutas retsepti, enam ei toodeta, arst peab kirjutama uue. Pärast lähen sama retseptiga igaks juhuks ka teise, suuremasse apteeki, kus lubatakse tellida ja helistada, kui on kohal.

Poes (lilled), juuksur, elektroonikapoes (uus 5 TB ketas, 4000 mAh varuaku, 32 GB SD-mälukaart). (Varuakudega juhtub sedasi, et siinkandis otsi neid kui tikutulega, see 4000 mAh on suurim, mida leian; sellest saab laadida telefoni (2600 mAh) peaaegu kaks korda ehk käitada ekraani ja andmesidet terve päeva. Aga juuli lõpus kodumail käies selgus, et lennujaamapoodides on varuakusid uduumbe, suuremaid ka, isegi 20 Ah aku on.)

Köögipliit läheb katki (lühisesse), käin tülitamas majahoidjat, kes laseb mind majakilpi sisse, seal on kaitsmed väljas. Ta tõstab need sisse, viimasega käib uuesti pauk ja kõik lähevad jälle välja. Viimane jääb seega sisse lülitamata. Teibin korteri kilbis pliidi kolme faasi kaitsmed lahti olekusse ja kirjutan korteriomanikule, et elektrikku vaja, kes a) kruviks pliidi juhtme seina küljest lahti; b) kontrolliks köögi pistikupesi (mis on sama faasi taga, mis välja kargas); c) kontrolliks korteri kaitsmeid, mis on pisut ebanormaalses olukorras, et kui midagi välja lööb, siis maja-, mitte korteri kilbist. Majahoidja näitas, et uue välisukse võtmega saab lahti ka majakilbi.

Tassime mikrolaineahju elutuppa, pärast ostan väikese kahe platega elektripliidi, millel on see häda, et sellel ei näita mitte ükski tuluke, et pliit on sees, nii et pärast kasutamist tuleb igaks juhuks välja lülitada pikendusjuhtme nupust.

No comments: