10.7.16

P, 3402. päev: uus tolmuimeja

Poest uus tolmuimeja. Pühapäeviti on muidu tööstuskaupade poed kinni, eks ju; lahti on Kõrgmetsa maksimarketi toiduainete osakond, kus müüakse ka mõningaid koduseadmeid, näiteks tolmukotte. Äkki on seal ka tolmuimejaid?

Ja ongi, isegi mitu, üks isegi sooduspakkumises, see on isegi senise mudeli (Philips Performer, täpset väljalaset ei tea, aga ostetud kevadel 2006) edasiarendus (Philips Performer Active) – et äkki torud ja harjad sobivad… jne.

2006 tassisin kasti kohale süles; enam ma nii loll ei ole, kaasas on rataskott, mille küljest saab koti lahti võtta, ja tavaliselt fotokotis olevad kaks universaalrihma. Nendega kast alla, kott ise peale, raam ja rattad peavad vastu.

Vähem-vaevarohke-kui-paistab-meetod, kuidas jõudis kohale uus tolmuimeja. Neile, kes leiavad sama koha vaate Google’i tänavavaatest, on auhinnaks samas tänavavaates minu kujutis, nägu hägustatud, jalutamas koeri (kes pargitud autode tagant ei paista)

Vanad torud ja harjad muidugi ei sobi, uue tolmuimeja toru on jämedam. Mootor on võimsam (2100 W): isegi madalaimal imemisvõimsusel võtab tuled vilkuma. Uus tolmuimeja on väiksem kui vana, läheb sama tolmukott, visuaalne sarnasus on vähene.

Aga puhtaks saab ka kolakamber, kus olin nädala sees saaginud metalli ja ei olnud kõike puru eelmise tolmuimejaga kätte saanud.

No comments: