6.7.14

P, 2622. päev: printer rikkis

Sugulase juubelialbumi kuue foto valimine ja printimine. Album on sanga ja pehmete fliislehtedega (ei lähe katki), läbipaistva kilepakendi sees (ei määrdu ka). Esikaanel on kena hundikuju ning tekst „Minu esimene hundiga fotoalbum” – olen täitsa kindel, et juubilaril enne hundiga fotoalbumit olnud ei ole. Taga on julgustav silt, et igale vanusele.

Kõik läheb kenasti kuni pildini nr 3, kus sugulane on punastes tunkedes. Punast, teadkem, on printides tehniliselt raske saavutada ning mind häirib, et punases on näha väikesed triibud (punast prindib mu printeril eraldi kassett, nagu ka sinist; tavalistel CMYK-printeritel tekitab punase valem R = C + M). Üritan jooni kõrvaldada printeripeade puhastamise toiminguga, aga see kulutab tinti, nii et üksteise järel tuleb vahetada neli muidu poolpidust tindikassetti ja kuivõrd strateegilisi tindivarusid tuleb nüüd täiendada, tuleb selle albumi hind kokku üpris krõbe. Vahepeal olen veendunud, et printer on przes – sest asi läheb järjest hullemaks; E pakub, et esimesel pildil ei ole väga vigagi – ei olegi, aga sugulasel oleks nagu seljas mitte punased tunked, vaid punasetriibuline pidžaama. Lõppkokkuvõttes tuleb see pilt mustvalgena; triipe kõrvaldada ei õnnestu, sest alles hiljem meenub, et triibud tekitas peale punase ka kõrgläikelaki kassett, nii et kui oleksin fotohalduris määranud, et paber on matt, oleks pilt tulnud mustvalge ja ilma lakita, st ka ilma hallide triipudeta.

Pärastistel piltidel suuri punaseid alasid enam ei ole ja kuigi ühel pildil on valge ala, kus jäävad kerged lakitriibud näha, ei tea vaataja, et sellel aknal ei olnud ribakardinaid.

Ja selle, mis osade kassettide osad düüsid ummistas, leidsin ka: koerakarvad. Printeris on olnud tavaliselt paberikolu lahti, sealt sajab tolm sisse, koerad elavad samas toas. Veel leidsin, kuhu läheb düüside puhastamisel väljapritsitud tint – selle jaoks on printeri printimissiini kummaski otsas väike bassein, kus tint algul lõbusasti loksub, aga aja jooksul kuivab. Printer on kuus aastat vana, sisemust kunagi isegi pühitud ei ole.

No comments: