21.7.14

E, 2631. päev: maailm on väike vol. n

Kaks nädalat tagasi sugulase juubelialbumit printides tuvastasin, et printimispea alune on koerakarvu täis, mida ma ise ära ei saa, ja Epson on teinud targaste, et ei ole pannud hooldusjuhendit internetti (sest mida insener seepeale teeks, ei ole raske arvata, ega). Nõnda kaalun umbes kümme minutit, kas äkki peaks printerit uuendama iidsest (ostetud 2008) millekski selliseks, mille tinte poes ka müüakse, aga udused andmed väidavad, et minu printeri uut A4-formaadi analoogi olemas ei ole (on formaadi A3+ omad, aga mul ei ole nii tugevat lauda ega nii suurt tuba). Teiseks pidavat garantiijärgne hooldus maksma ainult umbes veerandi printeri hinnast ning kolmandaks pidavat lähim volitatud hooldus olema naaberlinnas. Liiga hea, et uskuda, eks ju, eriti kui kiikamine viimase kodulehele näitab, et neil on filiaal arvake kus? — Naaberkülas, kaks maja enne meie loomaarsti.

Osakonnajuhataja tuleb rääkima, kuidas ta käis kuskil konverentsil, kus olid mingid eestlased, kes, mõelda vaid, olla mind teadnud.

Külalised lähevad päeval tagasi kodumaile. Siinkandi lennujaam läks küll peenele iseteenindussüsteemile, et registeerid lennule ise. Ma ei saa aru, kust otsast olla see jube mugav, kui kohvri peab ikkagi andma letti ja pealegi sai varem (kui registreeris letis elus inimene) pardakaardid otse sihtkohta, aga nüüd antakse ainult esimene, teise peab võtma vahepeatuses ise.

* * *

Tänase kuupäevaga AW&ST-s on (lk 12) MH17-st esialgu ainult pool lehekülge. Ajakiri on mitmest allikast kokku järeldanud, et raketi starti nähti strateegiliste rakettide jälgimissatelliidiga, aga asukoha tõttu ei ole päris selge, kas see startis Ukrainast või kohe Ukraina piiri äärest Venemaalt. Ukraina riigiväed on laskjana välistatud, teatab anonüümne luureametnik.

No comments: