6.3.08

N, 640. päev: lihvmasinad ja reklaam

Kuvariülesesse vaatevälja on ehitusplatsi kemmergule lisandunud aktiivne varesetegevus ühe kuuse otsas. Varesepaar askeldab tulla-minna, mõnikord nokas oksaraage, mõnikord mitte. Ega vares pesa juures kraaksu, aga silmanurgast on iga kord näha, kui sinna keegi tuleb või sealt läheb. Majaümbruses on lõuna aegu näha mõtlikku varest, kes maas vaikselt ringi kõnnib (võib-olla otsib ehitusplatsilt pehmemat materjali, ei tea). Muide, harakapesa korteriakna taguse lehise otsas elas laupäevase tormi ühes tükis üle. Tehke järele!

Sööklas on tume kaste ja hüplikud kartulid ning mul seljas hele, äsja pesust tulnud kampsun. Olnuks mul lips, eriti 1960. aastate lai lips, siis saaks kampsunit kanda hommegi.

Tööl läheb õhtul pikalt, osalt selle tõttu, et vajutan (kokku kaks korda)hajameelselt Ctrl-s ka rakenduses, kus see salvestamise asemel hoopis kaotab tehtud muudatused, ja sedasi tõlgin väga pikka tooteloetelu kolme päeva jooksul kolm korda, sest enamik mälu pakutavatest vastetest on kõlbmatud (näiteks on mälu mingil moel saavutanud seose, et maalimislõuend = surilina, samal moel nagu kunagi kustutuskumm = kondoom). Saan valmis kell 20.06 (majas on rahvast kohal veel küll) ja jõuan ilusti 20.23 bussi peale.

Vanade piltide skannimisel olen jõudnud umbes-täpselt 14 aastat tagasi võetud negatiivini, kui pildistasin oma meelest tähistaevast, algul negatiivile ja siis slaidile, ja slaidifilmi ajal äkki märkan, et kust see suits tuleb, silmapiiril linnatulede valgel paks hele vorst. Siis täheldan, et ohoh, sellest paistavad tähed läbi, ja edasi sain 20 minutiga pool filmi virmalisi.

(Lahtiütlus: alljärgnevad pildid on saadud nõnda: pildistatud slaidile säriajaga 5–20 s (st virmalised on pildi tegemise ajal liikunud ja värvi muutnud, tulemus on kas hele ja ebaterav või siis tume), slaidi lastud ilmutamisel justkui tundlikumaks teha (push up +2 EV), slaidid negatiivile ümber pildistatud ja siinsed pildid on skannitud sellest negatiivist. Otse slaidilt skannides on pilt parem ja mulje autentsem.)


Esimene pilt: virmalised ilmuvad. Algul arvasin heleda triibu suitsuks. Kes kuvari tolmust puhtaks pühib, võib ülaservas ära tunda Kassiopeia tähtkuju ehk Vändatähed.



1 comment:

Marjakas said...

Palun pane mõni pilt ka üles, kus virmalisi näha on. Ma olen vist üks neist õnnetutest, kes pole veel näinud...