7.1.19

E, 4242. päev: Jeeves ja Wooster

Võtan bussiraamatuks P. G. Wodehouse’i klassika, Thank You, Jeeves, mis on Jeevesi ja Woosteri esimene romaan (varem oli ilmunud neist ainult novelle). Esikaanel kiidab Hugh Laurie ja tagakaanel Stephen Fry, muid arvustajaid ei ole, aga et just nemad mängisid 1990. aastate telesarjas Woosterit ja Jeevesi, ei ole paremaid asjatundjaid olemaski. Kusjuures raamatus kirjeldatakse napilt Jeevesi välimust ja Stephen Fry sobis igati. (Fry kirjeldas mälestustes, kuidas raamatukaantele sellised tsitaadid tekivad. Kirjastajad saadavad tuntud inimestele kujundamata kaantega raamatuid kastide kaupa, mida nad siis kiiresti sirvivad ja mõtlevad välja midagi vaimukat, mis trükitakse reklaamiks kaanele.)

* * *

Geniaalne mõte: Eesti mobiiliga raadiot kuulates maksan andmeside eest, eks ole. Praegu enam – kui rändlustasusid enam ei ole – ei ole hullu, aga iga mõne päeva tagant pean saatma EMT-le sõnumi, et palun veel 1 GB andmesidet (kusjuures kui kirjutada arvu ja ühiku vahele korrektselt tühik, ütlevad nad, et on valesti, saatke uuesti). Ning kui teateid on kuus üle kolme, muutub asi kahtlaseks nagu sügisel 2010, kui kasutasin krediitkaarti Prantsusmaal keelekursusel ja pank kaardi peagi igaks juhuks sulges. Ne položeno, et inime kasutab välismaal sama palju andmesidet kui Eestis, eks ole, sest eks välismaal suheldakse ju seniajani hea nähtavuse ajal suitsumärkidega ja öösel džungli tagant trummidega.

Ja eks Eesti mobiili kasutan muidu sellep., et siinne mob. kustub mõne tunniga (hommikul võtan laadimast, lõunaks on pilt eest, kusjuures see paneb pildi eest juba 70% akuga).

Nii et geniaalne mõte on see, et aga mul on ju 5000 mAh lisaaku, telefoni saab sellega laadida kaks korda, nii et kui see taga, püsib pilt ees, andmeside on kohalik ja kuutasu sees.

No comments: