1.2.17

K, 3580. päev: kolmapäev

E-l on vaba päev ja käis päeval naaberlinnas; lähen jaama vastu, aga buss kärutab meilt edasi. Käin õhtul koertega jalutamas vaatamas, kas peatus on alles. On.

Üldiselt hakkasin jaanuari lõpust taas loendama liiklust maja ees maanteel; et pool maanteed on kinni, on linna suunduv liiklus koondatud kahelt sõidurajale ühele ja jääb mulje, et liiklus on tihedam. Esialgne vaatlus näitab, et pisut tihedam kui jaanuaris 2016 tõesti.

E räägib, et küsis hommikul koristajalt, mis on saanud joodiknaabrist. Sai teada, et joodiknaaber viidi ära ja on olnud juba kaks kuud mingis hooldusasutuses! Koristaja elu kohe palju kergem.

Vaja on E lapsepõlvepilte; arvutit käivitades märkan, et akutuli on kollane ja vilgub (mida kunagi varem juhtunud ei ole); selgub, et aku on fataalselt katki ja arvuti töötab ainult juhtme pealt (leian selle katsega ja kogemata, sest algul toitis läpakat E juhe, mis töötab paremini kui minu oma, aga kui enda omaga asendamiseks selle välja võtsin, lõi läpaka pimedaks). Läppar on üldiselt väga tahmas ja mul on vaja Lightroomi importida 187 TIFF-fotot (600 dpi), et neid saaks eksportida 1200 px JPG-deks. Pleekinud värvifotodega juhtub imesid (algul skanneri automaatparandus, edasi värvide küllastust rohkesti juurde).

No comments: