23.11.14

P, 2744. päev: laadal

FS-projekti jaoks linnas kauneid ülesvõtteid, nagu ka eile naaberlinnas. FS-i hoitakse kenasti ja nali, et siit ujub FS Põhjamerre, jääb edasi naljaks.

Jõululaat, aga villaste kampsunite ja paekivist tuhatoosideta. Platsil – õigemini platsidel – vaikselt kõlavast muusikast arvan esimese loo kohta, et see on vist kadund Frank Sinatra, aga siis parandan, et vist ikka ei ole, sest ta peab viisi.

Õnneks ei ole muusika Arvo Pärt, kelle „Fratres” kunagi turukorraldajate arust pidi kuidagi ilmestama mingit „keskaja laata” Talinas Raekoja platsis. Maitea, kas rahvakirjanik on midagi keskaja laadast kirjutanud, sest et olen tema loomingust lugenud ainult tema esmateose ja seal ei olnud, seal oli linn üldse imelikult inimtühi, aga ajaloolaste kirjutatu lubab arvata, et keskaja laat sarnanes rohkem mõisameeste laagriga filmis „Viimne reliikvia”.

Teen laadal evolutsioonipsühholoogilisi tähelepanekuid, nagu et kui vastu kõnnib kolme lapsega pere, miks pillib just keskmine laps: sest kolmanda lapse sünniga sai vanim veel vanemaks, aga teine laps kaotas ema põhitähelepanu. (Ei ole minu väljamõeldis, taolisest lastevahelisest konkurentsist kirjutas evolutsioonipsühholoogia raamat.)

Turul hõõgvein ja ungari maius, mille nimetust ei suuda ma praegu nii täpselt meenutada, et panna link [hilisem lisandus: link]. Ilm on, nagu eilegi, päikseline ja pilvitu.

* * *

Meenutades piinlikku lugu, kuidas raudse eesriide tagant omistati astronaut Jack Lousmale tema jaoks senitundmatu eesti päritolu (mille pärast raudse eesriide langemist NASA-s tegutsenud eesti vanahärrad otsustavalt kummutasid), märgin, et täna jõudis rahvusvahelisse kosmosejaama astronaut Terry Virts.

No comments: