5.3.13

T, 2175. päev: tilgub ja vana mootor

Teine selge päikseline kevadpäev. Liftis on pahaendelist suitsuhaisu ja välisuksest läbi näen, et maja ees seisab hommikumantlis joodiknaaber ja suitsetab. Värske kuserada näitab, et ta ei tulnud liftist mitte otse. (Ükshommik, kui oli lifti kustud, võis liftist väljuva kuseraja jälitamisel näha veidrat ilmutist, et see hargnes kaheks rööpseks rajaks vahekaugusega d = 1 m, mis mõlemad kulgesid maapoolse bussipeatuseni, kust oli rentslisse valgunud ja seal jäätunud suurem külmunud vedelikukogus, nii ütleme kümme liitrit. Mis juhtunud oli, seda teada ei me või.)

Bussiraamat sai eelmine nädal läbi, võtan ette paki lennundusajakirju. Ühes pajatatakse, kuidas muistseid rakettmootoreid F-1 hakatakse pöördprojekteerima (skannitakse olemasolevate vidinad üles ja aetakse arvutimudelitesse, et uurida, kuidas selles ained voolavad ja kuidas saaks paremini). Umbes samal teemal (vt kommentaarid): link.

All naabril on rõdu heledasti valgustatud, meie magamistuba on täis akna vahelt imbunud kirjeldamatut lebra.

Fotode lokaliseerimine: susserdan hulk aega fotoga, mis klapib maastikuga kõik ilusti peale selle, et kirikul on torn vales otsas. No tegelikult oli järgmine mägi. 18 aastaga on muutusi omaajagu, nt mõnest nääpsust istikust on saanud tubli kahar puu.

Klassivend P tuleb kogu perega feisspukki: tuleb ta ise, tuleb tema naine, tema laps, klassivenna ema ja isa (ega muidu teaks, aga FB soovitab neid kõiki korraga järjest). Feisspukkis levib ka üleskutse jälle valida uueks paavstiks püha isa Dougal McGuire (eelmine kord, kui feisspukki veel ei olnud, oli tehtud sama ettepanek). Maailm oleks palju lõbusam.

No comments: