16.2.19

L, 4283. päev: laupäev

Kena kevadilm.

Suures paberipoes otsimas suurendusklaasi. Leidub poe kirjatarvete osa 2. läbikammimisel, valgustan selle tulega omale kogemata silma, suurendus on ainult 2×, ei osta. E-le magneteid, endale kaardijoonestussulgi, uus tunniskaardihaak, tarbetute raamatute märkimiseks kleepse.

Maksimarketi tööstuskaupade osakond. Seal on samasugune luup kahes kohas, kiri lubab suurendust 4×, tglt on kuni 2×. Mul on joonestamisel täppiskraapimiseks vaja vähemalt 4× (Swisschampil on just paras 8×, aga ka kraapimistera on samas; on min. 20× taskumikroskoop, aga sellel on pilt tagurpidi ja nuga alla ei mahu; nii et hädaga kasutan Swisschampi luupi ja väikest vaibanuga). Maksimarketis skalpelli ei ole. Uus köögilamp (LED).

Selgub, et LED-toru saab paigaldada ainult sellise päevavalguslambi asemele, millel on tavaline starter (päris starteri asemele pannakse komplekti ebastarter). Köögilambil on starter ebatavaliselt korpuse sees. Proovin indikaatoriga, kas vool lambis on (on), vanas torus midagi kõriseb, nii et see on tõesti katki, ja vaatan läbi kõik vanad torud. Need on kõik katki. Seega ei jää muud üle kui panna uus toru elutuppa (kus on tavaline starter) ja selle töötav toru kööki. Nali muidugi, et toas on torud soevalged, köögis oli külmvalge, nüüd on köögis kollasem kui varem.

Esimene ööliblikas.

No comments: