26.4.17

K, 3654. päev: siil, kontserdil, Wikipedia is not considered to be a reliable source

Postkontoris. Postkontori tädi kaob mitmeks minutiks ja naaseb siis raamatusülemiga. Küsib, kas kolm suurt raamatupakki saab anda mulle, et sama aadress ja perekonnanimi. Mu enda kaks väikest pakki saanuks võtta tööle, aga see virn tuleb tarida koju, mul ei ole kotti kaasas ega kedagi.

Näen postkontori juures Keldri bussipeatuses piiritajad; E näeb hommikul pargi juures siili (ma ei ole siinmaal siili näinud). Ilmaennustus lubab lörtsi, mispeale mõttes naeran, aga õhtul on jäine külm.

* * *

Õhtul kontsert, lihaks saab muistne tähendamissõna sarjast The Fast Show:
Louis Balfour: What do you play us tonight?
Jazz man: Jazz.
LB: No, I mean what tune?
JM: Tune?! It’s jazz, man!
Kontrabassil mängib virtuoos, kes meenutab sarja The Far Side (e k „Ääremail”) karikatuuri Hominid reconstructions: Java man, Peking man, Cro-Magnon man, Jazz man. Peategelane (keda nägin ühel vabaõhukontserdil suvel 1995) üritab kergendada õhustikku naljadega, mis ei tule tal paraku välja sama sujuvalt kui perfektne vigadeta klaverimäng.

Aga pärast fuajeest ühes uus mängukava, mille leide hakkan siis juba bussis sõnumdama.

* * *

Joonestushuviline tuvastab, et huvijoonestusel on dimeetria kaldu teljed paar kraadi ebakindlad ja et on olemas spetsiaalne joonlaud, millega tõmmata neid kindlalt. Tellib, ootab nädala, käib postkontoris järel. Õhtul leiab, et joonlaual on sügavusse vaatav telg vertikaalist mitte 48°, nagu kirjutas Saksa Wikipedia (link), vaid DIN ISO 5456-3 järgi 41°25’. Vohoh.

No comments: