18.6.16

L, 3280. päev: ühe liigutusega

Päev algab üllatusega: siinmaine telefon küsib, kad tahan PIN-koodi näppimise asemel hakata kasutama sõrmejäljetuvastust. Muidugi tahan! Selgub, et Sony Xperia Z5 Compactil on sõrmejäljeandur voolulülitis.

E on Eestis. Ostsin eile loomapoest kassirohtu (Šp alati sööb õues orasheina), täna hakkan idandama. Mõte: kui õige teeks sellest pilte ja animeeriks pärast nagu „Nukitsamehe” filmis. Otsin üles isegi makrovälgu, aga patareisid netu.

Leiduvad ka patareid, aga ei oska enam makrovälguga teha midagi (see on olnud nii kaua kasutamata, et patareipesa ei anna hästi kontakti). Otsin (internetist) kasutusjuhendi, loen.

Kuigi saan taimeri isegi tööle, selgub, et kuigi taimer äratab fotoka 2 s enne võtet üles, ei piisa sellest 2 s-st välguti laadimiseks. Peale selle kavatsen esialgu jätta fotoka pildistama kogu ööks, aga samas ei taha, et öö läbi aknast paistaks, et välgub. Seega valgustan seemnekasti LED-lambiga. Ava on f/16, iga võtte säriaeg 2 s (päeval, kui läheb lambivalgusest valgemaks, panen avaprogrammiga säriaja vabaks). Pildisuurus on kõige madalama resolutsiooniga JPEG (à u 700 kB).

Aga ööseks tuleb siiski välja lülitada, keegi ei saa iga 100 s tagant kostva klõpsu pärast magada.

No comments: