27.6.16

E, 3389. päev: suuline eksam

Tööl hiir katki, vasak nupp ei tööta korralikult, õigemini töötab iseseisvalt. Vajutan mina üks kord või hoian all, tema vajutab mitu korda või laseb vahepeal lahti. Lohistatavad failid ja aknad kukuvad iks kohtadesse, valitavad failid avanevad ootamatult, lohistatavad aknad suurenevad ja vähenevad suvaliselt.

Kuidas lahendab asja insener? — Muidugi vahetab juhtpaneelil hiirenupud ja üritab harjuda mõttega, et nüüd tuleb vajutada peamiselt paremat nuppu. Kõik töötab kenasti arvake kuni milleni? — Muidugi kui on vaja paremklõpsu. Seda lülitab hiire vasak nupp, mis ei tööta normaalset, mäletate? Vohoh!

* * *

Õhtul suuline eksam. Olen pannud kirja aja ühe võrdlemisi sõnarohke kursusekaaslase juurde, et vestlus võiks toimuda ladusalt. Aga ta on väga närvis – aga mind koledal kombel see alati rahustab, kui keegi teine on närvis minust rohkem –, algul ei saa tal jutt vedama ja siis, kui peame nagu vestlema, ei saa tema monoloog enam pidama. Mu grammatika läheb paremini, aga ma ei saa näidata seda peaaegu üldse. Teema on vana, arvutid ja mis nende sees leida on ja mobiiltelefonid ning kas nende rohkus on halb või hea.

No comments: