3.11.09

T, 1131. päev: la Résistance!

Joodiknaabril on bussipeatuses seltsiks täna noor ametikaaslane.

Täna nähtud: vascular resistance ~ „veresoonte vastupanu”, pärast süvenemist veel leiud „veresoonte resistentsus” ja lobeda ümberjutustuse resistance to blood flow in blood vessels vastena „veresoonte verevoolu resistentsus”. Resistance tähendab loodusteadustes takistust, et te teaksite! See sõna tähendab vastupanu näiteks sarjas 'Allo 'Allo! ja resistentsus on immunoloogia-, mitte mehaanikanähtus, millest siin on jutt.

Päev on muidu pikk ja venib. Õhtul Kirikmäe prismas, selle kõrvalt leheputkast pärast pikka otsimist see Saksa fotoajakiri, mida nägin eelmisel kolmapäeval lennujaamas, aga mida ei ostnud põhjusel, et kui oleksin selle toppinud kotti, ei oleks kott mahtunud ettenähtud mõõtmetesse, st eesmise tooli alla.

Kas ma seda olen siin maininud, et suurel foto-seljakotil (hiljemalt 2007. a mudel) on taskud kahe CF-mälukaardi jaoks, aga väiksemal (arvatavasti 2009. a mudel) on ruumi juba nelja kuni kaheksa CF-kaardi jaoks? Uuemal mudelil on ka eraldi lapp digifotoka ekraani kaitseks. Vat kui suurest fotoseljakotist peaks uus mudel välja tulema, siis pakun, et selle põhja võiks võimsamini polsterdada, seal on praegu ainult mingi sentimeeter vahtkummi ja mahapanekul kostab sageli tume kolks!, kui ilmselt fotokas vastu maad puutub. Kotil muide on küll paksu jäika polstrit, aga ainult läpakasahtli ümber. Teine puudus on see, et pool tundi vihmas ja läpakasahtlisse tuleb vesi sisse, rääkimata ülemisest muu kola sahtlist (fotokasahtli peal on eraldi kaitseklapp).

Õhtul Eestis alustatud filmi Nausicaä of the Valley of the Wind (風の谷のナウシカ, Kaze no tani no Naushika, 1984) lõpp. Olin kavatsenud seda vaadata lennukis, aga eelistasin lugeda mõtlemisrohket raamatut keskaegsest võlviehitusest (pealegi saab raamatut lugeda ka siis, kui elektroonikaseadmed ei tohi olla sees, ja muidugi on selle filmiga ka peategelase rõivaste värvuse aspekt, mis võib jätta kohatu mulje). Pika nädalavahetuse iga õhtu sisustas üks Jaapani animafilm: enne eelmainitut veel My Neighbour Totoro (となりのトトロ, Tonari no Totoro, 1988), Whisper of the Heart (耳をすませば, Mimi wo sumaseba, 1997) ja My Neighbours the Yamadas (ホーホケキョとなりの山田くん, Hōhokekyo tonari no Yamada-kun, 1999).

4 comments:

Anonymous said...

Kuidas multikad meeldisid? Ja "Howl's moving castle" tuleks ka kindlasti sinna nimekirja lisada.

AV said...

Väga meeldisid! ☺ Ja „Howl's Moving Castle” oli tegelikult film, mis selle huvi tekitas (kunagi tuli Eestis telekast, nägime osa, siis selgus, mis film see üldse on, siis tellisin Amazonist jne).

Anonymous said...

No siis võiks võtta järgmiseks "Nausicaa valley of the wind". "Printsess Mononoke" ja "Vaimudest viidud" on kindlasti juba ammu nähtud?

AV said...

„Vaimudest vidud” on olemas ja ootab järge, praegu on käsil &bdquonausicaä” manga (4 köidet läbi, 3 veel).