11.11.09

K, 1139. päev: nagu jõulud

Liftis näen sildilt, et vesi võetakse tüüpilisel viisil ära ikka kogu päevaks. Mu veevarud (kuigi õhtuks peaks vesi tagasi olema) on umbes 40 liitrit vannis ja kahes kausis ning joogivett kahes pudelis. (Minu elukogemuse hulgas on purgiveega kemspus käimine, nii et tean, kuigi me ei olnud ootamatu veekatkestuse ajaks ette valmistunud (purgivett pidi poest tooma) nagu mõni vana naaber, kellel oli vann igaks juhuks vett täis vist Brežnevi ajast saati.)

Postkontoris pakkide järel. Kui esimene (kuju järgi sisaldab see Lightroomi käsiraamatut ja mangat, mille alguse põhjal tehti film Nausicaä) kätte antakse ja teenindaja sildi juba ära viskab, ütlen nagu sugulase naine kaksikute sünnitusel, et üks on vist veel, mille peale tädi ohkab, otsib paberikorvist sildi välja ja kiirustab tooma teist (kus sees on kaks lennukiraamatut ja kaks plaati). Seinal on riigipea pilt ja tõesti, kui temast peaks film tehtama, siis peaks peaossa panema Martin Clunesi.

Samast peatusest tuleb bussi peale kreeka töökaaslane E ja ka tema kotist piilub Amazoni pakk.

Lõunale minnes avastan suure rõõmuga, et ometi on kohale jõudnud lennundusajakiri, mille soodustellimise lehe võtsin Pariisi lennundusnäituselt juuni lõpus, tellisin McGraw-Hilli Prantsuse vahendajalt juulis ja maksin ülekandega 6. augustil; just sel nädalal kavatsesin kirjutada vahendajale meili, et maksmisest möödas kolm kuud, aga kuhu õige ajakiri on jäänud. Prantsuse keele tõttu lükkus kirjutamine edasi ja nüüd ei peagi.

Kui õhtul töömajast väljun, hakatakse ehitusplatsilt ära viima viimast suurt ekskavaatorit. See on pandud spetsiaalsele treilerile, mis kannab seda roomikute vahelt, ees ja taga paljude telgedega vankrid, vedamas suur veoauto, autorongi ees ja taga vilkuritega hoiatusautod. Eile õhtul valmistus ära sõitma samasugune. Ehitusplatsi auk on seega valmis, pisemateks kaeve- ja laotustöödeks on väiksemad ekskavaatorid.

Õhtul raamatupakkide avamine ja vat ei teagi, kust otsast lugemist alustada!

No comments: