26.7.18

N, 4090. päev: naabri „pannkook”

Eile õhtul (toas 29 °C) tuli jätta aken kinni, sest altnaaber grillis, ja kui ärkasin kl 6.15, oli sama lugu, sest siis ta juba suitsetas. Toas 29° 68% RH ehk siit arvutades on vett õhus 19,531 g/m3 ehk elutoas heljub ligi liiter vett. Rõdul on õhk 25°, toas päikse käes 31°, ilmateate järgi õhk 26°. Bussipeatuse kõnnitee (varjus) 23°, tööl põrand 25°, laud 26°. Ilmateade lubab, et kl 16 on 36°.

Loen valla heakorraeeakirju, aga seal ei ole rõdul suitsetamisest ega isegi grillimisest midagi.

Õhtul, arvuti taga nokkides (Saturn V) tunnen, et kuskilt tuleb üsna meeldivat lõhna. Arvan koguni, et altnaaber teeb grillil pannkooki, ja siis, et meeldiva lõhnaga grill-liha. Aga siis hakkab köögist hakkas tulema suitsu ja meenub, et keetsin koeratoitu (2 karpi kanasüdameid + 1 karp kanamaksu, pärast mikserdame peeneks, sest Šp ei saa kõva ega tükilist toitu süüa). Söestunud on küll ainult mõnemillimeetrine kiht poti põhjas, poti saab imelise uue kumminuustikuga puhtaks, aga köök on suitsu täis ning tuulutades kardan, et äkki arvab mõni naaber, et meil on tulekahi. Algul avan välisukse ja lehvitan praepanniga suurema suitsu välja; siis avan köögiakna ristselili ja panen selle ette huugama ventilaatori, mis puhub aknast välja. Elutuppa (papagoidele ei meeldi suits) panen suitsu eemaldama õhupuhasti, mille õhukvaliteedi märgutuli on algul täitsa punane ja mis huugab kaks tundi, enne kui rahuneb. Tegutsen nii kiiresti, et suitsuandur ei käivitu.

(Mainitagu veel, et kui läpaka eelmine ventilaatoralus oli läinud õhtale, eemaldasin sellest ventilaatori ja puhastasin tolmust, nii et nüüd on mul olemas kahe tiivikuga väga vaikne ventilaator, mis töötab USB peal (aga telefonidega on kaasa tulnud alaldiga pistik, kus ühes otsas on 230 V pistik ja teises USB-pesa). Olen nüüd kuumaga teipinud selle köögiakna vahele, kui olen kodus, nii et see puhuks köögiaknast õhku sisse. Muidugi läheb osa sellest vahepeal vannitoa ventilatsioonist jälle välja, aga vähemalt suitsetab hullnaaber köögiakna pool harvem kui altnaaber magamistoa akna pool.)

No comments: