15.11.16

T, 3509. päev: teisipäev

Lehes on eilsest tulekahjust artikkel, kus öeldakse, et tuli ei alanud kunstjalgade vabrikust, kuigi ainsal fotol ronivad tuletõrjujad just selle aknast sisse (ja aknast tuleb suitsu ning selle akna ruloo on edaspidi alati kinni) ning ühe loo all on kommentaar, kus keegi hõiskab, et ta töötab selles „laboris”, mis põles. Kohal olnud 32 tuletõrjujat, nii et tänav olnud umbes.

Pärastlõunal kirjandustund, minekul kepp bussidega. Tunnis ei tule kellelegi viiest osalisest meelde, mis on tänavuse kirjandusnobelisti nimi.

Õhtul YouTube’ist pooletunnine film Young Hyacinth, mille tegevus toimub sarjast „Hyacinth Bucket (loe: bukee)” nelikümmend aastat varem, veidi pärast sõda, kui Hyacinth töötab peente inimeste teenijana, tema isa on joodiklik harjusk, ema jooksis sõja ajal ameeriklasega minema, õde Wendy töötab lüüsiväravate avaja-sulgejana ning ülejäänud kaks õde veedavad aega meesterahvastega trehvates. Hyacinth püüab kodustele õpetada peenemaid kombeid. Kõik lõpeb siiski hästi.

Ükspäe imestasin, et Google Maps on pannud Kella kõrtsi kohta vale pildi. Et pildil on kelder, mille võlvid on täpselt seda nägu nagu ühes teises restoranis sada meetrit eemal. Aga teate saatmine, et pilt on vale, oli liiga keerukas (Googel pakkus, et saada parem õige pilt), nii et jäi õiendamata. Ja mis ma täna õhtul näen, kui hakkan vaatama nädalamenüüd (nii, et menüü jääb üldse vaatamata) – et 5. skp on Kella kõrts kolinud tagasi vanasse majja ja pildil olev keskaegne võlvkelder on nende vana maja all, kuhu nüüd lastakse ka külastajaid!!! Kohaliku ajalehe uudisloo kuupäeva, meie viimase külastuse kuupäeva ja kalendrit võrreldes selgub, et viimati käisime Kella kõrtsis 29. X, mil see tegutses ajutises majas eelviimast päeva. Järgmine päev pani ajutises majas uksed kinni ning nädal aega kolis uude majja. Saame teada lausa omanike, peakoka ja teenindusjuhi nimed. Arvepidamine seletab, et 120 käigust Kella kõrtsi käisime ajutises majas täpselt 100.

No comments: