18.3.18

P, 3960. päev: kummut kokku

Külm jätkub, likvideerime kolahunnikut voodi ja akna vahel, kuhu tuleb viie sahtliga kummut.

Kokkupanekujuhendis on öeldud, et keerake kruve käsitsi, mitte trelliga, aga no kuulge! Kruvisid on:
  • 5 sahtlil à 2 esipaneeli ja külgede vahel, 4 külgede ja tagakülje vahel, 2 põhja all, 5 käepideme ja esipaneeli vahel, kummalgi kandesiinil 4 kapi ja 3 sahtli küljes; kokku seega 5 × 27 = 135
  • kapil kummalgi küljel 6, tagaseinal 6, kokku 18
  • kokku seega 153 (neist 22 sedasorti, et kruvipead haarab ja pingutab konksuga teine kruvi)
Üks kruvi on praak (aga santsukastist leian samalaadse), üks jääb üle (peale selle ka mitu väikest naela ja seina külge kinnitamise lint – me ei kavatse hakata mööda sahtleid ronima, mis põhjusel lisab IKEA kummutitele nüüd seinakinnituse, muud mööblitootjad ka). Kruvihaardekonkse on kaht eri suurust, siinikruvisid ka. Üks pulk on joonisel tagurpidi. Üldiselt on kapp nii väike, et kahekesi tõstmist on vaja ainult kord (kui kapp on enne tagaseina paigaldamist külili, vaja on tõsta näoli, aga ruumi on vähe, kantida ei saa, tuleb tõsta ja pöörata õhus; näoli asendist saab kapi kantida püsti). Viie sahtli ja nende siinide kokkupanekut juhendab juhend õigesti, et pange need kokku konveiermeetodil (sama tööetapp kõigis järjest) – nii on vähem igav kui üks sahtel valmis, siis järgmine jne; vahepeal ei oleks valmis sahtleid ka kuhugi panna. Pakendis on üle riba kiudplaati; siinid olid kergelt tavotised, neid ei saanud panna vastu ennast ega põrandale. Ühe sahtli välisküljel on pisut vereplekke, kui kriimustasin kasti lammutades sõrmi.

Pärast heidan mitu korda voodisse, otsides kella lakke heidetavale temperatuuri- ja kellaajanäidule parimat asendit, ja veel paigaldan kummuti otsa aasta lõpus ostetud disainiime, kraanataolise lauavalgusti, mida saab venitada raamatu lähedale ja isegi asendisse, et see ei paista silma, ning pärast keerata asendisse, et ma sellele voodist tõustes otsa ei jookseks.

Külmetusilminguid ei ole terve päeva, tolmunohu huvitaval kombel ka mitte.

No comments: