16.7.19

T, 4417. päev: toit ja mesilased

Söökla reklaamib end fantaasiaküllase lausega B. is a smart-casual affair that specialises in steaks, ribs and other high-protein consumables. Eile just sain läbi raamatu Biomedical Results of Apollo toidupeatüki (Apollo Food Technology) ja isegi seal öeldi toidu kohta otse food (kuigi see, kuidas apelsinimahl tegi AS16 CMD peeru lahti, on öeldud nõnda kenaste: Real-time adjustments in nutrition were applied by menu rearrangements to counteract the gastrointestinal awareness reported by one crewmember and believed to be associated with dietary potassium intake. p. 464). Järgmisest peatükist (Waste Management System) saab teada, et fecal containment system, ette nähtud ajaks, mil külgekleebitavaid sita-oksekotte kasutada ei saanud (kui seljas oli skafander), oli paksu voodriga aluspüksid (foto joonisel 10 lk 482; lugesin raamatut pdf-ina mobiilist ja ei märganud, et nimetet asjavärkide küljes on nimesilt ARMSTRONG). Raamat vaikib, kui palju neid ka reaalselt vajati, kuigi mainib külgekleebitava koti suurt ebamugavust: kogu protseduur 45’ (mispärast üks olla aja säästmiseks samal ajal söönud) ja aluspesu vastav luuk oli kotist väiksem (mispärast üks teine koorinud end sittumise ajaks suisa alasti).

Apollo 11 stardi juubeli puhul on raketirühm punnis täis stardieelseid fotosid ja selgitub Neil Armstrongi soeng (mitu cm pikem kui ülejäänud meeskonnal): ta olla avastanud, et ta eelmine juuksur olla ta juukselõikmetega äritsenud, ja ei olnud uut, usaldusväärset veel leidnud.

Lõunasöögi järel meenub, et mul oli 48 minutit varem hambaarstiaeg.

Täna on sipelgate lennupäev. Sellega seoses üritame kujutella, milline oleks mesilaste uudistesaade (informatiivse tantsu ja rohke sumisemisega).

No comments: