23.6.19

P, 4394. päev: trükin, lennukid

Kuulujutud, et lahtirullitud veepõhine linoolvärv säilib värskena mitu päeva, kui alusele tõmmata peale köögikile, on tugevasti liialdatud.

Trükin, seekord eelmisel pühapäeval lõigatud Kohtu tänava vaadet, õhukesele paberile (poes oli seal kohas kolm silti, ma ei tea, mis paber see oli) ja täpselt, mida raskendab, et üks plokk viiest on 1½ mm kõrgem ja üks on teistest 1 mm laiem ja ma ei taibanud lõikamisel joondada pilti alati ploki samasse serva. Trükin kaks pilti, ühe lehe lõikan plokiga sama suureks. Ei noh, tulemus on palju parem kui paksul paberil, ühtki plokki uuesti lõigata vaja ei ole. (Et siis see pilt, mu esimene linoollõige, on 5-värviline, iga värvi jaoks ise plaat, iga värvi järel peab pilt vähemalt tunni kuivama ning rullimisalus ja rull tuleb vahepeal pesta.)

Lennukid: algul lendab üle maja suur propellerlennuk (C-130?), ei näe, ilmselt lendas maja taha, eest rõdult ei näe, mürin kostab mitte otse, vaid kajab metsalt vastu; siis tuleb Luftwaffe A400M (kihutan tuppa, vahetan objektiivi ja pildistan, nagu jaksan, keerab metsa taha) ja kohe selle järel Hollandi tanker Prins Bernhard, mis keerab pika raadiusega ja ümber maja, nii et saab ilusaid pilte.

Läbi saab raamat Fawlty Towers: The Story of the Sitcom.

No comments: