20.2.18

T, 3934. päev: äge kontsert

Söömas.

Täna algab keelekursus, kohe esimesse tundi minna ei saa. Meil õpsi oletatavale meiliaadressile, ei lähe kohale (tal on muu aadress); mind pannakse põhjuseta puudujaks.

Jõuan bussiga samal ajal Teravmägede peatusse, aga et autodel on roheline ja jalakäijatel pikk punane, jään sellest maha. Isegi sellest hoolimata, et teisel pool sprindin foorini ja foorinuppu sedasi tagant aitan, et post vabiseb ja mulle tuleb sinikas. Probleem on muidugi, et aja kokkuhoiu mõttes ei käinud ma enne tulekut vetsus, mistõttu ei saa ma jääda ootama järgmist bussi, vaid sõidan jaama kaudu, oodates seal laraka aja ja jõudes kohale samal ajal kui siis, kui tulnuksin järgmise bussiga, kuigi boksipeatuse võrra reipamana.

Aga kontsert on võimas: mitte niisama, et ooperitäht laulab orkestri vahel paar lugu, 20 minutit, ja kõik, vaid et neid on kaks ja nad laulavad pooleteisttunnise tsükli.

Kuulsa nais-ooperitähega saan silmsideme 8 korda. Olen teda pikemalt näinud ainult ühes rollis (plaadilt, 2005).

Heldentenor, kes eelmisel aastal jättis hääleprobleemi pärast mitu esinemist ära, teeb väga targaste, et ei ole tsükli meeshäält (bariton) transponeerinud tenorisse, vaid laulabki seda baritonis.

Mõlemad näitlevad palju kõvemini kui paar aastat tagasi kohaliku linnateatri lavastuses (n-ö katkiste klaveritega lavakujundus jne). Esinejad vaikselt loodavad, et kui nad panevad paberilehed klaverisse, siis keegi ei näe.

No comments: